Podijeljena oprema za pčelare vrijedna 5.140 KM

0

Na Palama su danas dodijeljene posude za med za 55 registrovanih pčelara i članova Udruženja opštine Pale, a sredstva za kupovinu ove opreme ukupne vrijednosti 5.140 KM obezbijedila je opština.

Sekretar Udruženja pčelara Pale Momčilo Ćosović rekao je novinarima da je opština obezbijedila po jednu kantu svim pčelarima koji su u skladu sa Zakonom registrovali svoj pčelinjak.

“Na području ove lokalne zajednice ima 141 pčelar od kojih je 55 registrovanih, te je podijeljeno ukupno 55 inoksnih kanti za med, zapremine 35 litara, sa ugrađenim slavinama”, naveo je Ćosović.

On je dodao da je za pčelare ovo bitna donacija, jer će imati priliku da dio meda skladište na najkvalitetniji način.

Ćosović je naveo da imaju dobru saradnju sa opštinom Pale koja je uvijek podržavala njihove ideje i projekte, te se nada da će dobra saradnja biti nastavljena i ubuduće.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su pčelari ljudi sa posebnim senzibilitetom, tako da su izvršili jednu donaciju, odnosno uplatu za posticaj za nabavku ovih kanti.

“Ova aktivnost jedna je od podsticajnih mjera planiranih u budžetu opštine Pale za ovu godinu. Riječ o specifičnom Udruženju, jer ima dosta pčelara koji nisu u njihovom sastavu i na ovaj način smo htjeli da animiramo i ostale da se priključe kako bi proširili zajedničku saradnju”, naveo je Jugović.

On je rekao da će iduće godine biti planirano više sredstava za pčelare.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments