Podijeljen rasad povrća za 60 porodica

0
Ilustracija

Na Palama je danas podijeljen rasad povrća za 60 socijalno ugroženih i višečlanih porodica, a pomoć je obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je rasad podijeljen u okviru drugog ciklusa podsticajnih mjera resornog ministarstva, kojim su obuhvaćene kategorije stanovnika sa spiska Centra za socijalni rad, višečlane porodice i oni koji imaju 500 metara kvadratnih zemlje.

On je podsjetio da je u prvom ciklusu podijeljen sjemenski materijal i gnojivo, a da je danas svaki korisnik dobio rasadni materijal: po 50 paprika, 20 kupusa i 30 paradajza.

„Sadi se u plasteniku i napolju. Nadamo se da će građanima pomoći, pogotovo poslije virusa korona kada je svaka proizvodnja značajna s ciljem obezbjeđivanja što više zdrave hrane“, istakao je Jugović.

On je naveo da su građani pokazali veliko interesovanje, te izrazio nadu da će iduće godine biti još više paketa pomoći jer se stanovnici vraćaju selima.

Jugović je podsjetio da je opština Pale u prvom ciklusu učestvovala sa 150 paketa sjemenskog materijala.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare