Podići svijest o brizi za djecu sa posebnim potrebama

0

Predstavnici „Jahorina osiguranja Viena inšurens grup“ posjetili su danas na Palama Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ s ciljem podizanja svijesti društva kada su u pitanju djeca sa posebnim potrebama.


„Predstavnici ove osiguravajuće kuće, zajedno sa mališanima iz „Sunca“, družili su se, razgovarali i uredili novoizgrađeni teren za boćanje, koji će, osim za članove Udruženja, biti na raspolaganju i za rekreativce na Palama“, rekao je Srni predsjednik Udruženja Milenko Vujinović.

On je naveo da već od osnivanja članove Udruženja nastoji da uključi u sve akcije socijalnog karaktera u opštini Pale, za koju ističe da je jedna od vodećih lokalnih zajednica, ne samo u Republici Srpskoj, nego i na nivou BiH, na planu provođenja inkluzije.

Prema njegovim riječima, „Sunce“ posebnu pažnju poklanja neformalnom obrazovanju i obuci djece i omladine sa posebnim potrebama, kao i njihovom uključenju u sportske, kulturne i druge aktivnosti i manifestacije.

Vujinović je najavio da će Udruženje u avgustu organizovati odlazak djece na more, te da će članovi „Sunca“ učestvovati na prvenstvu u boćanju, čiji je organizator u okviru specijalne olimpijade Udruženje „Zaštiti me“ iz Banjaluke.

„U međuvremenu, pripremao našu Kristinu, koja će u septembru ići na specijalne olimpijske igre u Brisel, gdje će se takmičiti u trci na 400 metara i u skoku u dalj, i za koju se nadamo da će osvojiti neku od medalja“, rekao je Vujinović.

Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ je nevladina organizacija koja programima podrške razvija fizičke i intelektualne sposobnosti djece i omladine sa posebnim potrebama, te nastoji doprinijeti njihovoj kvalitetnijoj integraciji u svim segmentima društva.

„Sunce“ su osnovali roditelji i prijatelji djece i omladine sa posebnim potrebama u novembru 1999. godine, nezadovoljni položajem svoje djece u zajednici.

Udruženje trenutno vodi evidenciju o 87 lica sa mentalnim smetnjama na području opštine Pale, od kojih je 45 djece i omladine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments