Podbacila sezona u „Igrištima“

0

VLASENICA – Bilans zimske turističke sezone u Ski-centru „Igrišta“ kod Vlasenice, koje posluje u okviru istoimenog preduzeća „Igrišta“, biće negativan, iako je ove godine, za razliku od ranijih, snijega bilo u dovoljnim količinama.

Direktor preduzeća Draženko Erdelić rekao je danas Srni da još nije urađen konačan finansijski saldo sezone, ali da će svakako biti negativan.

„Imali smo nepredviđene probleme. Pukla je konzola i nastala je šteta od 20.000 KM. Taj novac nismo mogli da obezbijedimo i time je za nas sezona bila završena“, napomenuo je Erdelić.

Prema njegovim riječima, u trenutnim ekonomskim okolnostima, preduzeće teško može da posluje uspješno, zbog čega su neophodna značajna ulaganja da bi se poboljšao kvalitet infrastruktrure na skijalištima i nivo ponude.

Erdelić je dodao da je rukovodstvo s tim ciljem, sačinilo dokument „Plan investicionih namjera u 2012. godini“, koji je finansijski „težak“ 7.350.000 KM, te da je plan ambiciozan i dat je na razmatranje Vladi Republike Srpske, koja je osnivač i vlasnik „Igrišta“.

„Planirana je generalna rekonstrukcija ski-centra, ugradnja novog ski-lifta četvorosjeda, kapaciteta 2.400 skijaša na sat, kupovina tri `ratraka` i devet vodenih topova“, naglasio je Erdelić.

U planu je i sanacija smještajnih kapaciteta Hotela „Panorama“, rekonstrukcija i sanacija Sportsko-rekreativnog centra „Jezero“, proširenje etno-restorana „Javor“ i izgradnja motela sa 10 apartmana, te druga ulaganja u objekte i opremu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare