Pod zdravstvenim nadzorom 10 lica

0

Na području opštine Pale tri lica su pozitivna na virus korona, dok se 10 osoba nalazi pod zdravstvenim nadzorom, izjavio je Srni koordinator kvaliteta Doma zdravlja „Pale“ Nebojša Tanović.

Prema njegovim riječima, tri osobe koje su pozitivne na virus korona, dobro se osjećaju i nemaju nikakvih simptoma i u srijedu, 24. juna, biće rađena kontrola prvog pozitivnog lica.

Što se tiče osoba pod nadzorom, Tanović je naveo da se za pet osoba čekaju rezultati testa na prisustvo virusa korona, dok su ostali negativni i nisu povezani sa ova tri zaražena lica.

„Epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona je pod kontrolom i zadovoljavajuća, ali bi građani trebali ozbiljnije da shvate propisane mjere i da ih se pridržavaju“, naglasio je Tanović.

Nakon dužeg perioda u srijedu, 17. juna, na Palama je zabilježen novi slučaj virusa korona, a riječ je o muškarcu srednje životne dobi koji je stigao iz inostranstva.

Zaražena su i dva lica koja su bila u kontaktu sa tom osobom, a riječ je o porodičnim kontaktima, muškarcu i ženi starije životne dobi, koji se dobro osjećaju i nemaju nikakvih simptoma.

Sva tri zaražena lica nalaze se u kućnoj izolaciji. Na njihovim listama nema više kontakata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments