Počinje “Zvorničko ljeto”

0
Grad Zvornik
Grad Zvornik

ZVORNIK – Slikarskom radionicom “Paleta” i Memorijalnim šahovskim turnirom “Boro Vukajlović” u Zvorniku će danas početi manifestacija “Zvorničko ljeto”, tokom koje će biti održano više zabavnih, kulturnih i sportskih sadržaja.

“Zvorničko ljeto”, koje se ove godine održava po osamnaesti put, zvanično će otvoriti gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović večeras u 21.00 čas, nakon čega će na ljetnoj pozornici Gradske plaže Milica Todorović održati koncert.

Programom je za sutra planirano Guslarsko veče u Domu omladine, na platou ispred “Kasine” veče plesa “Rasplesani plato”, dok će na gradskoj plaži nastupiti “Neverne bebe”.

U subotu, 4. avgusta, biće održan koncert Zdravka Čolića, a u nedjelju, 5. avgusta, osim Drinske regate i “Zvorničkog kotlića”, predviđen je koncert Mitra Mirića.

U ponedjeljak, 6. avgusta, na mostu kralja Aaleksandra Prvog Karađorđevića biće održana manifestacija “LJudi i mostovi”, gdje će se susresti rukovodstva Zvornika i Malog Zvornika.

Istog dana na gradskom šetalištu biće održana “Etno tržnica”, na Đurđev gradu pozorišna predstava “Zidanje Skadra”, a na gradskoj plaži u večernjem terminu koncert Nikole Rokvića.

U utorak, 7. avgusta, u Domu omladine biće održano književno veče uz promociju knjige Slavka Tadića “Trnovica u donjem Podrinju”, a u večernjem terminu koncert grupe “Apsolutno romantično”.

Tradicionalno, sedmog dana manifestacije, odnosno 8. avgusta, biće obilježena slava grada Sveta Petka Trnova, koja je zaštitnica Zvornika.

Sveta liturgija biće služena u crkvi Svete Petke Trnove na Đurđev gradu, a večernja služba u hramu Svetog Jovana Krstitelja. Kroz grad će, kao i prethodnih godina, proći svečana litija, nakon čega će biti obavljeno lomljene slavskog kolača na platou ispred zgrade Narodne biblioteke i muzejske zbirke.

Iste večeri, koncertom Nede Ukraden biće zatvoreno “Zvorničko ljeto 2018”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments