Počinje upis u srednje škole

0

ISTOČNO SARAJEVO – Upis učenika u prvi razred u Srednjoj školi „28. juni“ u Istočnom Novom Sarajevu i Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“ biće obavljen 13. i 14. juna, te 20. 21. i 22. juna.

Za učenike koji imaju 60 i više bodova junski upisni rok je 13. i 14. jun, a za one sa manje bodova 20, 21. i 22. juna, objavljeno je na zvaničnim stranicama škola.

Za upis u prvi razred srednje škole potrebno je priložiti originalna svjedočanstva od šestog do devetog razreda osnovne škole, originalnu diplomu, svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, kao i original rodni list ili ovjerenu kopiju ovog dokumenta, ne starije od šest mjeseci.

Budući srednjoškolci mogu priložiti i diplomu „Vuk Stefanović Karadžić“, kao i dodatne diplome za izuzetan uspjeh ili one osvojene na nekom takmičenju.

Redoslijed kandidata utvrđuje se prema ukupnom broju bodova, a bodovanje vrši na osnovu opšteg uspjeha u osnovnoj školi, uspjeha iz pet predmeta značajnih za zanimanje u stručnim školama, smjeru u gimnaziji ili odsjeku u umjetničkim školama, za koji kandidat konkuriše, te na osnovu rezultata ostvarenih na posebnom ispitu za umjetničke škole.

U prvi razred srednjih škola Srpske u školskoj 2022/2023. godini planiran je upis 10.041 učenika raspoređenih u 445 odjeljenja.

Od navedenog broja, planom je predviđen upis 7.718 učenika u zanimanja četvrtog stepena složenosti, te 2.323 učenika za treći stepen.

Javnim konkursom određena su dva upisna roka, i to junski rok od 13. do 24. juna i julski rok od 4. do 15. jula.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare