Počinje realizacija „Erazmus plus“ projekta

0

SARAJEVO – Univerzitet u Istočnom Sarajevu u srijedu i četvrtak, 12. i 13. februara, biće domaćin sastanka koji će ozvaničiti početak međunarodnog „Erazmus plus“ projekta „Jačanje kapaciteta za primjenu dualnog obrazovanja u BiH“.

Cilj projekta je unapređenje kompetencija diplomiranih studenata i doprinos pri njihovom zapošljavanju uvođenjem dualnog obrazovanja u visoko obrazovanje, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu jedina je visokoškolska ustanova iz Republike Srpske koja je učesnik projekta.

„Da bi se omogućio ovakav način studiranja neophodno je prilagođavanje zakona o visokom obrazovanju, ali i jača saradnja univerziteta sa privrednim organizacijama koje bi trebalo da prihvate studente i omoguće im sticanje praktičnih znanja“, navedeno je u saopštenju.

U okviru projekta svaki univerzitet će sprovesti po minimalno jedan dualni studijski program, u skladu sa izmjenama zakona o visokom obrazovanju, za ovaj tip studija na nivou kantona i entiteta.

Podršku Univerzitetu pri sprovođenju projekta pružili su Privredna komora Republike Srpske i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske.

Na sastanak, u srijedu, 12. februara, od 10.00 časova, u skupštinskoj sali grada Istočno Sarajevo, očekuje se dolazak oko četrdeset učesnika, predstavnika Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Zenici, Sveučilišta u Mostaru, Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, te ministarstava za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog i Zapadnohercegovačkog kantona.

„Očekuje se dolazak predstavnika Privredne komore Republike Srpske, Privredne komore FBiH, Univerziteta u Novom Sadu, koji je i koordinator projekta, te dolazak predstavnika Univerziteta FH Johaneum iz Graca, Državnog univerziteta za saradnju u Baden-Virtembergu iz NJemačke i Univerzitetske škole dualnog inženjerstva iz Španije“, navodi se u saopštenju.

Izjave za medije planirane su u srijedu u 10.00 časova u skupštinskoj sali grada Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare