Počinje obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta

0

Crveni krst Republike Srpske od danas do 15. maja nizom aktivnosti obilježiće Nedjelju Crvenog krsta kao najznačajniju tradicionalnu aktivnost.
Slogan obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta ove godine je „Naši volonteri i osoblje ostaju na poslu za vas. Molimo vas, ostanite kod kuće zbog njih“.

„Ove godine na Svjetski dan Crvenog krsta slavimo snagu i rezultate naše globalne mreže, kao i doprinos osoblja i volontera u borbi protiv pandemije virusa korona, te želimo da istaknemo ulogu i značaj naše organizacije“, saopšteno je iz Crvenog krsta Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je pripremljeno 65 paketa za novorođene bebe u Nedjelji Crvenog krsta, koji će posredstvom opštinskih i gradskih oranizacija biti dostavljene porodilištima u Republici Srpskoj.

Uz paket i čestitku, Crveni krst Srpske svim novorođenim bebama dostavlja i člansku knjižicu, kako bi mali sugrađani od rođenja postali njihovi članovi.

„Štampano je 40. 000 komada poštanskih markica, 7.500 markica za građanstvo, 1.000 komada za filateliste i 250 kodama plakata. Distribucija markica i plakata u sve opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta ove godine biće podijeljena stanovništvu, korisnicima i svim ljudima sa kojima volonteri i osoblje budu ostvarili kontakt. Jedan dio markica, ukoliko uslovi dozvole, biće određen i za prodaju, a od prikupljenih sredstava biće podržan rad Crvenog krsta u narednom periodu“, navodi se u saopštenju.

Kompanija „Koka-Kola“ donirala je 10 dezinfekcionih tunela, koji će u Nedjelji Crvenog krsta biti postavljeni ispred zdravstvenih ustanova – domova zdravlja u Republici Srpskoj na deset lokacija.

Crveni krst Republike Srpske ističe da su od početka pojave virusa korona volonteri i osoblje ove organizacije za 13.325 osoba pružili neku vrstu pomoći, kao što je podjela zaštitne opreme, paketa hrane, higijene, toplih obroka te obavljali kupovinu i dostavu lijekova sugrađanima na kućne adrese.

Zbog pojave viruska korona, na terenu je svakodnevno angažovano od 250 do 400 volontera Crvenog krsta i 90 profesionalaca, kako bi došli do svih ljudi u potrebi, pružili pomoć i podršku.

U saopštenju se navodi da je ova organizacija dobila mnogo donacija iz Srpske i Srbije u prehrambenim i higijenskim artiklima, zatim sredstva za dezinfekciju, što će biti upućeno opštinskim i gradskim organizacijama po nalogu Republičkog štaba za vanredne situacije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare