Počinje obilježavanje 21. maja – Dana grada

0
Grad Zvornik
Grad Zvornik

ZVRONIK – U Zvorniku će od danas do 27. maja biti održano više kulturnih, muzičkih i sportskih saržaja, povodom 21. maja – Dana grada Zvornika, najavljeno je iz Gradske uprave.

U okviru ove manifestacije, mališani Dječijeg vrtića „Naša radost“ u Ulici Svetog Save „Crtaće svom gradu“, dok će Narodno pozorište „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina izvesti lutkarsku predstavu „Trapavi zmaj“.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović primiće u petak, 18. maja, učenike završnih razreda srednjih škola koji imaju „Vukove diplome“, strijelce protivgradne zaštite i sportiste.

Povodom Dana grada biće održan Prvi međunarodni džudo turnir „Zvornik open“ u subotu u Rekreativno-sportskom centru.

Na centralnom spomeniku za 1.080 poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu vijenci će biti položeni na Dan grada – 21. maja.

Istog dana na svečanoj akademiji biće dodijeljena gradska priznanja pojedincima, preduzećima i ustanovama za razvoj grada, te premijerno prikazan dokumentarni film „Zvornik to je moj grad“.

Biće organizovana i Gradska trka u utorak, 22. maja, u Ulici Svetog Save, dok će u večernjim časovima „Pozorište mladih Zvornik“ izvesti pozorišnu predstavu „Špijun“.

Promocija prvog toma Enciklopedije Republike Srpske predviđena je za srijedu, 23. maja, a u četvrtak, 24. maja, profesori, učenici i prijatelji Muzičke škole „Vojin Komadina“ u Domu omladine održaće koncert posvećen svom gradu.

U Rekreativno-sportskom centru će u petak, 25. maja, biti otvoren trodnevni „Gran-pri“ taekvondo, a istog dana će zvornički pisci i pjesnici prirediti književno veče.

Festival gitare „Zgitar fest“, šesti po redu, biće održan u subotu, 26. maja, dok će na stadionu Fudbalskog kluba „Drina“ biti organizovan „Drina kup 2018“ za mlađe kategorije u fudbalu.

Izložbom pasa na gradskoj plaži, u nedjelju, 27. maja, biće održana završna manifestacija povodom Dana grada.

Naziv Zvo/r/nik prvi put se pominje u spisima Dubrovačkog arhiva 21. maja 1410. godine, pa je taj datum Zvornik uzeo za obilježavanje Dana grada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments