Počinje gradnja zgrade za 50 mladih parova – rok dvije godine

0

FOČA – U Foči je danas potpisan ugovor u vezi sa izgradnjom stambene zgrade za 50 mladih bračnih parova, koja će biti izgrađena u roku od dvije godine u naselju Donje Polje.

Ugovor su potpisali načelnik opštine Foča Milan Vukadinović i direktor firme „Konstruktor“ Boško Ivanović.

Vukadinović naveo je da je građevinska dozvola za izgradnju zgrade za mlade bračne parove u Donjem Polju izdata prije 15 dana i podsjetio da će kroz ovaj projekat 50 mladih bračnih parova dobiti priliku da kupi svoju prvu stambenu jedinicu po cijeni od 1.350 KM po metru kvadratnom.

„Zadovoljstvo mi je što smo došli do finalnog koraka ka realizaciji ovog važnog projekta za Foču i mlade ljude koji žele da ostanu ovdje. Mislim da je cijena stanova povoljna, možda i najpovoljnija u Republici Srpskoj“, rekao je Vukadinović.

Firma „Konstruktor“ ugovorom se obavezala da zgradu za mlade bračne parove izgradi u naredna 24 mjeseca.

„Već smo počeli sa pripremnim radovima i iskopima i nadam se da ćemo sve naše obaveze izvršiti u zadatom roku. U zgradi će biti pet tipova stanova, od 47 do 68 metara kvadratnih“, rekao je Ivanović.

Uz buduće vlasnike stanova, opština i Vlada Srpske su sufinansijeri gradnje.

Lokalna zajednica obezbjeđuje priključke, parterno uređenje i naknadu za rentu, dok je Vlada za ovu namjenu izdvojila 800.000 KM, pa su sve te subvencije omogućile da se dođe do cijene od 1.350 KM po kvadratu.

Nedavno je završen drugi javni poziv mladim bračnim parovima za kupovinu stana i u opštini očekuju da će uskoro kompletirati konačan spisak zainteresovanih.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare