Počinje druga faza rekonstrukcije gradskih ulica

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da danas, u okviru druge faze rekonstrukcije gradskih ulica, počinju radovi na zamjeni instalacija i kolovoza u Ulici Braće Obradović.


Stevanović je dodao da će ovim radovima biti obuhvaćeno još nekoliko gradskih ulica.

„Paralelno sa ovim radovima koji počinju danas, počeće i zamjena vodovodnih i kanalizacionih instalacija u Sprečanskoj ulici, dok će asfaltiranje uslijediti krajem ove ili početkom naredne godine“, rekao je Stevanović na konferenciji za novinare.

On je naveo da će Ulica Braće Obradović biti zatvorena za saobraćaj naredna dva mjeseca, a Sprečanska mjesec dana, dok će radovi nešto kasnije biti nastavljeni i u Majevičkoj ulici, u glavnoj ulici na Grobnicama, te u Ulici Sime Perića.

Stevanović je naglasio da je veoma važna zamjena vodovodne mreže do bazena Lisičnjak u Majvičkoj ulici.

„Kad obezbijedimo kvalitetno napajanje tog bazena, to će nam omogućiti i projekat vodosnabdijevanja svih naseljenih mjesta od Šćemlije preko Glumine do Križevića, Kitovnica, Grbavaca, tako da će i ta naselja, praktično, dobiti gradsku vodu“, rekao je gradonačelnik.

On je dodao da je u okviru istog projekta u toku izgradnja vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Tršić i kanalizacione mreže u Tabancima.

„U Tršiću je primarna mreža završena, a ostaje da se rade priključci za oko 500 domaćinstava. Takođe, u Tabancima su u toku radovi na izgradnji kanalizacione mreže za više od 200 korisnika. Svi ovi radovi biće završeni do kraja godine“, najavio je Stevanović.

Ukupna vrijednost radova je oko 3.100.000 KM, finansiraju se iz kreditnih sredstava Svjetske banke i jednim dijelom iz gradskog budžeta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare