Počinje asfaltiranje i sanacija lokalnih puteva

2
Počinje asfaltiranje i sanacija lokalnih puteva

FOČA – U Foči će novi asfalt uskoro dobiti 10 ulica, a 47 lokalnih puteva biće rekonstruisano, za šta je iz budžeta opštine obezbijeđeno 500.000 KM.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić potpisao je danas ugovore sa izvođačima radova kojima je povjereno održavanje i asfaltiranje gradskih saobraćajnica i lokalnih puteva na području ove lokalne zajednice.

Posao je dobilo pet izvođača radova, a rok je mjesec dana.

Na održavanju lokalnih nekategorisanih puteva u tri lota radiće naizmjenično preduzeća „Trendskop“ Bude Šolaja sa „Ilidža putevima“, „Falkon“ Foča i preduzeće „Srbinjeputevi“.

Asfaltiranje je povjereno preduzeću „Put“ iz Istočnog Sarajeva. Između ostalih, biće asfaltirane ulice Vojvode Putnika, Osmana Đikića, Desanke Maksimović i Maka Dizdara, dionica lokalnog puta Bolnica-Jošanica i drugi gradski i prigradski putni pravci.

Za sanaciju puteva obezbijeđeno je 300.000 KM, a za asfaltiranje 200.000 KM.

„Dogovorili smo se da izvođači što prije započnu posao, da bi sve bilo završeno u predviđenom roku, tokom ljeta“, kaže Mašić.

Nadzor nad obnovom putne mreže vršiće opštinsko Odjeljenje za urbanizam.

Iz lokalne uprave naglašavaju da će ulaganje u infrastrukturu, kao u gradskom, tako i u seoskom području, biti prioritet i u narednom periodu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Asvaltirajte seoske puteve a ulice u centru nemojte….srama vas bilo opštinari!?
20 godina vam se obraćamo sa zahtjevom da asvaltirate 100-200 metara puta, ulica Duška Radovića i opet nas načelniče odbijete!!!!
NEVIĐENA SRAMOTA…….
DOĐITE DA VIDITE KAKO IZGLEDA ULICA (MAKADAM ZA ZAPREŽNA KOLA)….

Pa nije ovaj Načelnik bio 20 godina?!? 🙂