Početkom septembra rekonstrukcija dionice Jasik-Triangla

0
Počelo asfaltiranje puta prema Višegradskoj banji

Direktor preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić rekao je Srni da bi početkom septembra trebalo da počne rekonstrukcija i rehabilitacija regionalnog puta Istočno Novo Sarajevo-Pale, na dionici Jasik-Triangla, a vrijednost radova je 3,4 miliona KM.

Nešić je istakao da je za dionicu, dužine 3.897 metra, novac već obezbijeđen i da je riječ o vlastitim sredstvima preduzeća “Putevi Republike Srpske”.

“Put, čija je sadašnja širina pet metara, biće proširen na 6,6 metara. Rekonstruisaćemo i proširiti postojeći most preko Bistrice”, rekao je on.

Nešić kaže da je preduzeće “Putevi Republike Srpske” raspisalo tender za izvođača radova za rekonstrukciju i rehabilitaciju ovog puta i da u septembru očekuje njegovo uvođenje u posao, dok je rok za izvršenje radova 180 dana.

On napominje i da je planirana i rekonstrukcija puta Pale-Jahorina.

Nešić je napomenuo da “Putevi Republike Srpske” u Istočnom Novom Sarajevu već rade kružni tok čiji završetak se očekuje krajem avgusta ili početkom septembra i najavio da će uskoro početi radovi na kružnom toku kod Foto “Vasića” za šta je završena javna nabavka i izabran najpovoljniji ponuđač.

“Čekamo da budu riješeni imovinsko-pravni odnosi, utvrđen je opšti interes i ovih dana očekujemo da ćemo dobiti građevinsku dozvolu”, kaže Nešić.

Nešić ističe da će “Putevi Republike Srpske”, čim im opština Istočna Ilidža dostavi projektnu dokumentaciju za kružni tok na Kuli, raspisati tender za izbor izvođača radova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments