Početak obnove kuća za srpske povratnike

0

FOČA – Pomoćnik ministra za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Radovan Grajić danas će u Foči, u okviru Projekta rekonstrukcije stambenog fonda /SAF/, ozvaničiti početak obnove 20 kuća za srpske povratnike.


Projekat, u okviru kojeg će biti obnovljeno i 12 kuća u Rogatici, pet u Čajniču, kao i tri kuće za srpske povratnike u Goraždu, realizuje Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, a vrijednost radova je 1.600.000 KM, saopšteno je iz Ministarstva.

Grajić će se u 10.00 časova u prostorijama opštine Foča sastati sa načelnikom Radisavom Mašićem i korisnicima projekta, a u 11.00 časova izvođač će započeti radove na imanju Koviljke LJuboja u Foči u Ulici Braće Jugovića, čime će biti ozvaničen početak obnove stambenih jedinica.

Izjave za medije predviđene su na toj lokaciji za 11.15 časova.

Projekat SAF finansira se iz kredita Saudijskog razvojnog fonda u iznosu od 15 miliona dolara, odnosno oko 22 miliona KM, namijenjenog BiH za potrebe rekonstrukcije 917 stambenih jedinica za izbjeglice i raseljena lica u mjestu prijeratnog boravka.

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske će u okviru ovog projekta pružiti pomoć u obnovi individualnih stambenih jedinica za ukupno 374 porodice, od čega na području Srpske za 111 porodica, a na području Federacije BiH za 263 porodice.

Ukupna planirana vrijednost izgradnje 374 stambene jedinice iznosi 11,3 miliona KM.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare