Početak izgradnje nove bolnice sredinom juna

0

ISTOČNO SARAJEVO  – Direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović izrazio je nadu da će građevinski radovi na izgradnji nove bolnice u ovom gradu početi polovinom juna, uprkos nekim administrativnim problemima koji prate izdavanje građevinske dozvole.


„Podiže se tenzija bez neke posebne potrebe. Podnijeli smo zahtjev za privremenu građevinsku dozvolu na osnovu koje smo htjeli da uradimo pripremne radove koji bi trebalo da obuhvate sječu stabala u parku, odnosno na lokaciji za izgradnju bolnice, zatim izmještanje infrastrukturnih instalacija, ograđivanje gradilišta i drugo“, rekao je Todorović Srni.

On pojašnjava da je od Opštine Istočna Ilidža dobio obrazloženje da može biti izdata samo kompletna građevinska dozvola kada bude gotov projekat za izgradnju bolnice.

„Nismo to shvatili suviše tragično, jer su pripreme za predavanje dokumentacije za konačnu građevinsku dozvolu u završnoj fazi. Nadamo se da ćemo naredne sedmici predati taj zahtjev i da će nam opština vrlo brzo izdati građevinsku dozvolu, tako da ćemo polovinom juna konačno krenuti u izgradnju nove bolnice“, kaže Todorović.

On je dodao da je rukovodstvo bolnice preduzelo određene korake u smislu pripremnih radova i da je od Šumskog gazdinstva „Treskavica“ Trnovo već dobilo saglasnost za sječu stabala na lokalitetu bolnice, a odabrana je i firma koja će uraditi taj posao.

„Nadam se da početak izgradnje nove bolnice neće biti doveden u pitanje“, rekao je Todorović.

On je naglasio da će nova bolnica imati oko 10.500 metara kvadratnih površine i činiće je dva spojena objekta – stacionarni i tehnički, a biće povezana i sa nedavno izgrađenim polikliničkim objektom, što sve zajedno čini jedinstvenu funkcionalnu cjelinu.

„Ukupno će biti oko 13.000 metara kvadratnih korisne površine. Izgradnja nove bolnice po tenderu koštaće oko 50 miliona KM, od čega je 40 miliona predviđeno za izvođenje građevinskih i pratećih radova, a 10 miliona za opremanje“, zaključio je Todorović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare