Počeo Zimski kongres svjetske Konfederacije akordeonista

0

ISTOČNO SARAJEVO – Radom po komitetima danas je počeo radni dio Zimskog kongresa svjetske Konfederacije akordeonista čiji je domaćin Muzička akademija Univeziteta Istočno Sarajevo.

„Jutros je počeo sa radom Izvršni, odnosno Organizacioni komitet, a tokom dana će rad početi i Generalna skupština svjetske Konfederacije akordeonista u kojoj učestvuje 34 delegata iz 18 zemalja“, izjavio je Srni dekan Muzičke akademije Zoran Rakić.

On je ponovio da je ogroman značaj za promociju, kako Muzičke akademije, tako i grada Istočno Sarajevo organizacija događaja ovog formata, podsjetišvi da je kandidatura dobijena u Glazgovu 2008. godine.

„Vidim da je kolegama veoma drago da su prvi put u zvaničnoj posjeti Muzičkoj akademiji i Istočnom Sarjevu“, rekao je Rakić.

On je napomenuo da je Muzička akademija Univerziteta Istočno Sarajevo dobila priliku u Glazgovu da se iskaže kao domaćin Zimskog kongresa svjetske Konfederacije akordeonista prije nego što je postala poznata po uspješnoj organizaciji festivala Akordeon art.

„Neki od naših gostiju na Kongresu su članovi žirija našeg festivala, a neki od njih bi to mogli i postati, tako da se može reći da je naše prisustvo u svijetu harmonike izuzetno značajno“, dodao je Rakić.

U Administrativnom centru grada Istočno Sarajevo sutra je završni dan Kongresa.

Kongres Svjetske konfederacije akordeonista postoji od 1948. godine, a ovogodišnjim će predsjedavati predsjednik Konfederacije Rajmond Bodel iz Velike Britanije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare