Počeo turnir u uličnom basketu

1

Na Palama je danas počeo tradicionalni dvodnevni turnir u uličnom basketu, koji je na FIBA rang-listi, a učesnici iz regiona će se takmičiti za novčanu nagradu od 1.000 evra i pravo učešća na Čelendžeru, čiju lokaciju će FIBA naknadno saopštiti.

Jedan od organizatora turnira „Stritbol Pale 2020“ Marko Lazarević rekao je Srni da imaju 14 prijavljenih ekipa u konkurenciji seniora, te po osam ekipa u konkurenciji juniora i kadeta sa područja BiH i Srbije.

Lazarević je naveo da će drugopalsirana ekipa osvijiti 300 evra, a u konkurenciji juniora i kadeta, pobjednici će osvojiti medalje, pehare i vrijedne robne nagrade.

„Turnir će ove godine biti odigran u mnogo izmijenjenim i skromnijim okolnostima usljed pandemije virusa korona. Mi ćemo se potruditi da sve prođe u najboljem redu, kao i svake godine. Ono što je najvažnije zadržali smo međunarodni karakter“, istakao je Lazarević.

On je dodao da se turnir održava 17. put i organizovan je uz poštivanje svih mjera koje su propisali Republički i opštinski štab za vanredne situacije.

Lazarević je napomenuo da turnir ima najdužu i najbogatiju tradiciju u BiH s ciljem promocije basketa tri na tri.

Član ekipe Krupanj iz Srbije Damjan Pajić kaže da prvi put učestvuju na turniru, te da su došli sa ambicijama da ga osvoje.

Generalni pokrovitelj turnira je opština Pale, a takmičenje se održava na sportskim terenima na Koranu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Da li će biti video prenosa mečeva?