Počeo Šobotov Memorijalni turnir u malom fudbalu

0
Počeo Šobotov Memorijalni turnir u malom fudbalu

FOČA – Na Gradskom stadionu u Foči počeo je Memorijalni turnir u malom fudbalu “Ratko Rade Šobot” na kojem učestvuje 12 ekipa.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Branka Salamadija istakla je na sinoćnjem otvaranju turnira da ove godine učestvuje duplo više ekipa u odnosu na prethodnu.

“Još uvijek je to nedovoljno, tako da ćemo nastaviti da radimo na omasovljavanju ovog turnira, da mu vratimo draž koju je nekada imao”, rekla je Salamadija.

Predsjednik Sportskog saveza Foče Duško Rašević rekao je da su ekipe sastavljene uglavnom od rekreativaca, te da su ove godine smanjene uplate za učešće sa 200 na 100 KM po ekipi.

“Ovaj turnir je nekada bio prepoznatljiv po masovnosti, učestvovalo je i po 30 ekipa i bio je jedan od najpopularnijih turnira u regiji. U zadnjih nekoliko godina izgubio je taj nivo, a naša želja je da mu vratimo popularnost”, rekao je Rašević.

Mečevi se igraju u večernjem terminu na terenu sa vještačkom travom, a organizatori su opština Foča, Sportski savez i Fudbalski klub “Sutjeska”.

Turnir, koji se održava u čast sportskog radnika Rada Šobota, trajaće do 18. jula.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments