Почео састанак Додика и Југовића

2

Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се на Палама са начелником ове општине Бошком Југовићем.

Састанку присуствују и предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман, посланик у Народној скупштини Републике Српске Дамјан Шкипина.

Састанак се одржава у просторијама општине.

Предсједник Српске ће вечерас присуствовати и прослави првака Републике Српске у кошарци – Кошаркашког клуба „Јахорина“ Пале.

Југовић: Наставак помоћи Владе и предсједника Српске

Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је да је данас са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком разговарао о инфраструктурним пројектима на подручју Пала, наводећи да ће за неке средства бити обезбијеђена из општинског буџета, а за неке очекује помоћ Владе Српске у чему ће предсједник Додик имати важну улогу, да помогне, као и до сада.

„Општина Пале је захваљујући помоћи Владе и предсједника у посљедњем периоду напредовала, осјети се то на сваком кораку и морамо наставити у том смјеру. Зато дугујемо захвалност предсједнику за данашњу посјету“, рекао је Југовић новинарима након састанка.

Он је навео да је ово био уобичајен радни састанак на којем су разговарали о инфраструктурним пројектима, о одређеним капиталним објектима чија је градња у току – згради Полицијске управе Источно Сарајево, Факултета за физичку културу и спорт, наставку изградње музеја, изградњи обданишта и помоћног терена Фудбалског клуба „Романија“.

Југовић је додао да имају о још много тога разговарати у наредном периоду.

„Ово је сада почетак“, рекао је Југовић.

Данашњем састанку присуствовали су и предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман, посланик у Народној скупштини Републике Српске Дамјан Шкипина.

Предсједник Српске вечерас ће присуствовати и прослави првака Републике Српске у кошарци – Кошаркашког клуба „Јахорина“ Пале.

За развој града важна подршка највиших републичких институцијa

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да град са својих шест општина данас не би изгледао како изгледа да није било подршке предсједника Републике Српске Милорада Додика и Владе Српске у протеклим годинама, изразивши наду да ће тако бити и убудуће.

Ћосић је подсјетио да је прије седам дана отворено Народно позориште Источно Сарајево и да је тада предсједник Српске био у овом граду, а данас је на Палама, што показује опредијељеност највиших институција Републике Српске да град са свих шест општина посматра интегрално.

„Разговори које смо данас водили о будућности Пала, као централној, најзначајнијој општини у саставу града Источно Сарајево су у прилог томе да се наставља циклус развоја. Врло ефикасан договор је о наставку изградње музеја на Палама, да почетком идуће године буде завршена зграда Факултета за физичку културу и спорт, зграда Полицијске управе и да почнемо радити на саобраћајним пројектима који воде ка бољем повезивању општина у саставу града“, рекао је Ћосић новинарима на Палама.

Он је додао да све то указује да руководство Републике Српске схвата да Источно Сарајево заузима значајно мјесто у Српској.

„Да је у овом дијелу Републике Српске мјесто окупљања, да је град репрезент и на прави начин представља шта то Република ради на овом подручју годинама уназад“, рекао је Ћосић.

СНСД ће имати свог кандидата, наставити континуитет начелничког мјеста

Лидер СНСД-а Милорад Додик поручио је данас на Палама да ће та странка изаћи са својим кандидатом за начелника општине и да има најозбиљнију намјеру да настави континуитет начелниког мјеста, стабилног стања у општини, не само политичког него и економског, социјалног и сваког другог.

Говорећи о предстојећим локалним изборима, Додик је нагласио да ће СНСД одржати континуитет начелниког мјеста.

„Ми ћемо изаћи са нашим кандидатом и тражићемо од коалиционих партнера подршку. Имамо право и обавезу да сачувамао резултат који смо учинили. Никакве друге опције нећемо разматрати, ни прихватити. Није прихватљива било каква дестабилизација коалиционе већине на републичком нивоу. Потребно је да се окупимо око једног кандидата – то је кандидат СНСД-а. Ми овд‌је имамо девет одборника, имамо успјешан рад свих структура“, рекао је Додик новинарима на Палама.

Он је истакао да постоји најбоља могућа конекција Владе и општине.

„Нећемо прихватити да кандидат ДЕМОС-а буде тај који ће се кандидовати. Ми ћемо као СНСД да будемо одговорни и учинићемо све што је потребно да обезбиједимо широку подршку за наше кандидате, напросто, то је због Пала“, нагласио је Додик.

Он је истакао шта је све урађено на Палама за вријеме СНСД-а и да је и даље потребна мирна и стабилна клима.

„Било је овд‌је озбиљних проблема. Веома смо заинтересовани за наставак стабилног стања у овој општини, не само политичког него и економског, социјалног и сваког другог. Ту сам да подржим напоре садашњег и будућег руководства у потпуности да настави са овом добром праксом и атмосфером“, рекао је Додик.

Он је нагласио да ће СНСД разумјети као лошу намјеру евентуалну начелничку кандидатуру од коалиционих партнера, будући да опозиција овд‌је не представља проблем.

„Сматраћемо да је то начин да се уништи ова добра ситуација. То ће за нас бити зла намјера“, поручио је Додик.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
2 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Dogovorite Vi da zaposlite djecu poginulih boraca, na ovom podrucju, koji su dali sve sto su imali da bi Vi bili tu gdje ste sada, dokazite da ne ucestvujete u ovom sistemu koji ucini sve da djete poginulog borca, na konkursu, ni metlu za ciscenje dobiti nemoze od „tata“ koji i za to imaju svoje rodjake,prijatelje, rodbinu ili one koji ce dati koju marku za radno mjesto, sto ova djeca palih boraca ne mogu.

Ко Док Холидеј и Вајат Ерп ономад код ОК корала…