Počeo protest porodica nestalih i poginulih Srba iz srednjeg Podrinja

0

SARAJEVO – Ispred zgrade Suda BiH u Sarajevu danas je, simbolično u pet do 12.00 časova, pod jakim policijskim obezbjeđenjem, počeo protest porodica nestalih i poginulih Srba, žena žrtava rata i logoraša iz srednjeg Podrinja, nezadovoljnih radom pravosuđa BiH.

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice Branimir Kojić potvrdio je Srni da su prilikom najave ovog protesta dobili obavještenje da na skupu može učestvovati samo do stotinu ljudi.

Protestu prisustvuju članovi udruženja proisteklih iz rata iz Srebrenice, Bratunca i Vlasenice čiji su članovi porodica ubijeni, mučeni i masakrirani, među kojima su oko polovine bili civili od ukupno 3.267 nastradalih.

Ovo je drugi protest srpskih porodica iz srednjeg Podrinja, a najavljeno je će se ovakva okupljanja nastaviti sve dok ne budu procesuirani najodgovorniji i direktni izvršioci brojnih masovnih i pojedinačnih zločina nad Srbima sa područja Birča i ovog dijela Podrinja.

Kojić je ranije rekao da porodice nestalih i poginulih traže da Sud BiH procesuira komandanta bošnjačkih vojnih formacija u Srebrenici Nasera Orića i njegove najbliže saradnike kao nalogodavce, ali i direktne počinioce zločina sa ostalim pripadnicima takozvane Armije BiH u Srebrenici, o čemu postoje dokazi, kao i svjedočenja više Bošnjaka, neposrednih učesnika tih događaja.

Protestu prisustvuje i direktor Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina Milorad Kojić, koji je i prilikom prošlog protesta bio ove porodice stradalnika.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare