Počeo Piksi kup Jahorina 2012

0

Na Jahorini je danas zvanično počeo Šesti međunarodni fudbalski turnir „Piksi kup Jahorina 2012“, koji je okupio 156 ekipa u četiri starosne kategorije – 2000, 2001, 2002. i 2003. godište.

„Ovo je do sada najmasovniji turnir, koji organizuje Škola fudbala ‘Piksi’, na kojem učestvuju ekipe iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Rumunije“, rekao je Srni direktor turnira Goran Ivković.

On je dodao da su, zbog velikog broja učesnika na turniru, utakmice počele juče, da je do sada odigrano oko 100, a igraju se od 08.00 do 20.00 časova na dva terena na Jahorini i na tri terena na Palama.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/piksi-kup-jahorina-2012/] width=[54] height=[54] title=[Piksi kup Jahorina 2012] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Predsjednik SO Pale Miroslav Brčkalo je izjavio da se nada da će među ovim mališanima koji nastupaju na turniru biti novih Koromana i Troboka koji će pronositi slavu grada.

Promoter turnira i prijatelj ŠF Piksi, Mirsad Fazlagić je izjavio da je druženje i razmjenjivanje iskustava veoma važno za razvoj fudbalera i ocjenjivanja kvaliteta rada sa njima.

Piksi kup Jahorina 2012 će trajati do nedjelje, 26. avgusta, kada će biti proglašeni najbolji među ekipama, igračima i golmanima.

Ekipe su smještene u hotelima na Jahorini, vikendicama i apartmanima.

Turnir se održava u okviru Gospojinskih svečanosti, a pokrovitelji su, osim brojnih sponzora, opština Pale, Grad Istočno Sarajevo i Olimpijski centar Jahorina.

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments