Počeo peti Balkanski radiološki kongres

0

Na Jahorini je večeras zvanično počeo 5. Balkanski radiološki kongres sa međunarodnim učešćem, kome prisustvuje više od 200 stručnjaka iz oblasti radiologije sa prostora bivše Jugoslavije.

Predsjednik Organizacionog odbora kongresa Mirko Petrić izjavio je da radiologija daje veliki doprinos ostalim granama medicine, te da je cilj organizovanja ovakvih skupova razmjena iskustava i primjena najnovijih tehnologija koje se danas velikom brzinom mijenjaju i usavršavaju.

Petrić je naveo da će na ovom značajnom događaju biti riječi i o napretku dijagnostikovanja bolesti radiološkim metodama, kao i mogućnostima bržeg i efikasnijeg liječenja koje ova grana medicine daje ostalim, naročito u bolničkom i kliničkom liječenju.

On je dodao da je Udruženja strukovnih radiologa i diplomiranih inženjera medicinske radiologije Republike Srpske osnovano u martu 2012, istakavši da je za to vrijeme urađeno mnogo toga.

Na trodnevnom kongresu govoriće eminentni stručnjaci iz Beograda, Sarajeva, Foče, Banjaluke, Tuzle, Novog Sada, Doboja, Zagreba, Maribora.

Specijalisti radiološke dijagnostike, inženjeri medicinske radiologije i univerzitetski profesori, između ostalog, govoriće o korišćenju ultrazvuka u pedijatriji, radiološkoj dijagnostici oboljenja dojke, bubrega, trbušne aorte, ginekoloških karcinoma, biopsiji jetre.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare