Počeo memorijalni turnir u uličnom basketu

0

Na Palama je danas počeo osmi Memorijalni turnir u uličnom basketu „Bogdan Boća Lučić“ koji je okupio 26 ekipa.

Turnir će biti odigran u dvije kategorije – seniori i dječaci 2001. godište i mlađi, a biće organizovano i takmičenja u šutiranju trojki i zakucavanjima, kao i revijalna utakmica za veterane.

Organizator turnira je mjesna zajednica Stara stanica Pale, a pokrovitelj i generalni sponzor je opština Pale.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da je grad Istočno Sarajevo podržao ovaj turnir, kao i mnoge druge sportske i kulturne aktivnosti koje se dešavaju povodom krsne slave i Dana opštine Pale – Velike Gospojine.

On je istakao da je Stara stanica sportski kraj, koji je uvijek bio poznat po velikom broju sportista, kako mlađih tako i starijih.

„Ono što je važno jeste da su oni uvijek jako dobro organizovali turnire“, naglasio je Vuković.

On je dodao da košarka sada dobija posebnu dimenziju na Palama, posebno poslije tradicionalnog turnira na Koranu, te da je i ovaj turnir jako kvalitetan.

Potpredsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica rekao je da turnir polako prelazi u tradiciju, ali, nažalost, povodom smrti Bogdana Boće Lučića koji je volio i igrao košarku.

„Mi iz godine u godinu sve bolje ovo organizujemo. Ovo je pokazatelj da je ovo najbolja mjesna zajednica na Palama koja to pokazuje ne samo na ovom turniru nego i drugim organizacijama“, dodao je Lasica.

Predsjednik mjesne zajednice Stara stanica Pale Ivica Topić rekao je da je ovo osmi memorijalni turnir koji je jako dobro posjećen.

„Ove godine imamo 26 ekipa, od kojih 20 juniorskih i šest seniorskih ekipa. Imamo i veterane koji će odigrati revijalnu utakmicu, kao i naša djeca iz Košarkaškog kluba `Jahorina`“, rekao je Topić.

Topić je istakao da je ove godine turnir organizovan mnogo bolje nego ranije, te zahvalio opštini Pale, gradu Istočno Sarajevo i organizaciji „Vorld vižn“, koja je pripremila prigodne poklone.

Katarina Lučić, kćerka Bogdana Lučića, zahvalila je svima koji su pomogli u organizaciji ovog turnira, posebno ovoj mjesnoj zajednici, koja na najbolji način čuva uspomenu na njenog oca.

Turnir će biti završen 27. avgusta.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare