Na Palama je danas počeo 23. memorijalni džudo turnir „Rajko Kušić Kuša“, posvećen velikom sportisti koji je bio simbol uspjeha Republike Srpske, BiH i nekadašnje Jugoslavije.

Na memorijalnom turniru u Sportsko-poslovom centru „Peki“ učestvuje 28 klubova i 260 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i BiH.

Predsjednik DŽudo kluba „Rajko Kušić“ NJegoš Poljaković podsjetio je da se turnir organizuje 23 godine bez prekida i izrazio zadovoljstvo prisustvom Rajkovih prijatelja, saboraca, kolega sa strunjača, te sportista koji su doveli svoje klubove da odaju poštovanje velikom čovjeku i sportisti kakav je bio Kušić.

Takmičenje je organizovano u kategorijama: poletarci, mlađi pioniri, stariji pioniri i kadeti.

Gradonačelnik Grada Istočno Sarajevo Nenad Vuković izjavio je da je velika stvar za opštinu Pale i Grad što se organizuje ovaj turnir koji je odavno prevazišao lokalne okvire, te ima regionalni karakter.

Vuković je istakao da je džudo jako važan sport, pogotovo poslije posljednjeg uspjeha Nemanje Majdova na svjetskoj sceni kada je osvojio zlatnu medalju.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović pohvalio je organizatora – DŽudo klub „Rajko Kušić“, koji je doveo 28 klubova sa 260 takmičara, a opština Pale će i ubuduće podržavati ovaj turnir.

Jugović se nada da će turnir postati tradicionalan s obzirom da je jedan od najznačajnih za opštinu jer nosi ime čovjeka koji je bio uzoran građanin i sportista.

Slavko Obadov, dugogodišnji prijatelj Rajka Kušića, istakao je da je došao na turnir prije svega iz velikog pijeteta prema svom drugu, sa kojim je godinama bio član reprezentacije Jugoslavije.

On je dodao da je sa Rajkom išao na Olimpijske igre u Moskvu 1980. godine, te da je bio nevjerovatno dobar takmičar i čovjek.

Vrhunski sportista Rajko Kušić poginuo je u septembru 1994. godine u saobraćajnoj nesreći u 39. godini.

DŽudo klub „Rajko Kušić“ ima 55 aktivnih članova u dvije starosne kategorije i danas se nadaju dobrim rezultatima.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare