Počeo dvodnevni poslovni forum

0

U sali SO Pale danas je počeo dvodnevni poslovni forum rukovodstva opština Pantelej (gradska opština Niša), Gradiška i Pale, te privrednika opština Pantelej i Pale.

Rukovodstvo i privrednici opštine Pale su 17. novembra prošle godine posjetili opštinu Pantelej i razgovarali sa rukovodstvom, predstavnicima Udruženja privrednika i klastera jugoistočne Srbije i Regionalne privredne komore za jugoistočnu Srbiju, te je dogovorena posjeta Palama.

Danas je opština Pale domaćin uzvratne posjete koja treba još više da unaprijedi saradnju ovih opština, a na poziv načelnika opštine Pale Miodraga Kovačevića, ovom dvodnevnom forumu prisustvuje i načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović.

„Kada su u pitanju Pale i Grad Istočno Sarajevo imamo mnogo toga za ponuditi. Važno je da smo uspostavili saradnju između naših opština, a rezultati na polju poljoprivrede, sporta i kulture sigurno neće izostati“, izjavio je načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

Kovačević je podsjetio da će opština Pale prepisati primjer iz opštine Gradiška kada je u pitanju rješavanje izgradnje nove gradske toplane.

Predsjednik niške gradske opštine Pantelej Srđan Savić istakao je da je razgovarano o različitim oblicima saradnje.

„Razgovarali smo o intenziviranju saradnje u oblasti kulture i sporta, što je prethodnica svakoj daljoj saradnji, a prepoznali smo da postoje mnoge prednosti koje imaju i Pantelej i Pale. Pale su naša „vrata“ prema Istočnom Sarajevu i Republici Srpskoj, a opština Pantelej će Palama otvoriti put prema Nišu i drugim gradskim opštinama, kao i prema okrugu“, izjavio je Savić.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović je izrazio zadovoljstvo zbog poziva na poslovni forum.

„Opštine Pale i Gradiška, kao i naši prijatelji iz Panteleja mogu naći puno dodirnih tačaka za saradnju. Nadamo se stvaranju jedne bolje atmosfere u lokalnim zajednicama, kao i u RS i BiH za nova ulaganja. Moramo naći načina da poboljšamo privrednu aktivnosti i budžete opština. Naši potencijali su u poljoprivrednoj proizvodnji, što nam daje osnovu da dugoročno razmišljamo. Naš problem je nedostatak prerađivačkih kapaciteta, ali nastojimo iskoristiti i prednost najznačajnijeg graničnog prelaza u BiH za privlačenje stranih i domaćih investicija“, izjavio je Latinović.

Drugi dan poslovnog foruma je predviđen za posjete privrednim kapacitetima u opštini Pale.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/poslovni-forum-07-april-2014/] width=[54] height=[54] title=[Poslovni forum 07. april 2014.] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare