Počeo drugi upisni rok na Univerzitetu Istočno Sarajevo

0

Drugi upisni rok za akademsku 2013/2014. godinu na Univerzitetu Istočno Sarajevo počeo je danas i trajaće do 30. avgusta, a brucošima je na raspolaganju 1.725 nepopunjenih mjesta za upis na prvu godinu nekog od 17 fakulteta ili akademija.


Prema riječima prorektora za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslava Grujića, od tog broja 378 slobodnih mjesta je na budžetu Republike Srpske, 963 je sufinansirajućih i 384 mjesta je ostalo za vanredne studente.

On je u ranijoj izjavi Srni naveo da su nakon prvog upisnog roka sva mjesta popunjena samo na Odsjeku istorije na Filozofskom fakultetu i na Studiju medicine na Medicinskom fakultetu u Foči.

Nakon prvog upisnog roka na fakultetima i akademijama Univerziteta u Istočnom Sarajevu, na Elektrotehničkom fakultetu ostala su 52 slobodna mjesta, na Akademiji likovnih umjetnosti Trebinje četiri, na Ekonomskom fakultetu Brčko – 85, na Ekonomskom fakultetu Pale 196, Mašinskom fakultetu 75, na Medicinskom fakultetu Foča 24, na Pravnom fakultetu 144, Poljoprivrednom fakultetu 133, te na Tehnološkom fakultetu Zvornik 141.

Takođe, Pedagoški fakultet Bijeljina ima 125 slobodnih mjesta, Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta 128, Fakultet za proizvodnju i menadžment Trebinje 31, Muzička akademija 15, Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina 76, Saobraćajni fakultet Doboj 113, Filozofski fakultet 302 i Pravoslavni bogoslovski fakultet „Sveti Vasilije Ostroški“ slobodnih 118 mjesta.

Prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok počinje danas, a završava 30. avgusta.

Polaganje prijemnog ispita je 2. septembra, sa početkom u 9.00 časova na svim organizacionim jedinicama visokoškolske ustanove, dok je objavljivanje rezultata konkursa planirano do 4. septembra do 14.00 časova.

Upis primljenih kandidata biće obavljen 5. i 6. septembra.

Danas počinje i septembarski ispitni rok za studente prvog i drugog ciklusa studija na svih 17 organizacionih jedinica Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ovaj ispitni rok biće organizovan u dva ispitna termina, a trajaće nešto više od mjesec, odnosno do 1. oktobra kada će biti završena 2012/2013. akademska godina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare