Počeo drugi „Fis kup Majneks 2018“

0

Drugi „Fis kup Majneks 2018“ u slalomu na kome u muškoj i ženskoj konkurenciji učestvuje 50 takmičara iz 12 zemalja, počeo je danas na stazama Ski-centra „Ravna planina“. Organizatori takmičenja, koje je registrovano u Međunarodnom skijaškom savezu, su Ski-centar „Ravna planina“ i Smučarski klub „Pale“.

Predsjednik Smučarskog kluba „Pale“ Igor Šljuka rekao je da učesnici imaju mogućnost da na ovom takmičenju ispune olimpijsku „A“ normu za olimpijske igre u Koreji, zbog čega vlada velika napetost poslije prve vožnje.

„Trenutno imamo dva takmičara koja vode iz BiH – Maja Tadić i Marko Šljivić i nadamo se da će uspjeti ostvariti olimpijsku normu“, rekao je Šljuka.

Generalni sekretar Skijaškog saveza BiH Jelena Tajčinović istakla je da su uslovi na stazi odlični, te da su organizatori dali sve od sebe da naprave što bolje uslove za ovaj Fis kup.

Portparol i marketing menadžer Ski-centra „Ravna planina“ Borislava Purković rekla je da je posjećenost planine dobra, a uslovi idealni.

„Ima oko 40 centimetara utabanog snijega, a temperatura je minus četiri stepena Celzijusova. Planina je izuzetno posjećena, jer imamo tehničke mogućnosti da u isto vrijeme možemo održavati i rekreativno skijanje i takmičenje“, navela je Purkovićeva.

Ona dodaje da u planu imaju još jednu Fis trku po kalendaru, ali da će sve zavisiti od vremenskih uslova i rasporeda.

Trener skijaške repezentacije Crne Gore Marina Kosić rekla je da već drugu godinu dolazi na Ravnu planinu, te da su zadovoljni uslovima na stazi, a pogotovo dosadašnjim rezultatima takmičara.

„Naša dva takmičara ovdje su ostvarila olimpijsku normu – Eldar Filipović i Jelena Vujičić i oni idu u Pjongčang“, istakla je Kosićeva.

Takmičenja „Fis kupa Majneks 2018“ u slalomu nastavljaju se sutra sa početkom u 8.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments