Počelo takmičenje u spremanju riblje čorbe

0
Počelo takmičenje u spremanju riblje čorbe

ZVORNIK – U okviru manifestacije „Zvorničko ljeto“, na gradskoj plaži U Zvorniku počelo je takmičenje u spremanju riblje čorbe pod nazivom „Zvornički kotlić“, na kome učestvuje 15 ekipa iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Slovenije.

Takičenje je otvorio načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti grada Zvornika Milan Cvjetinović, koji je svim takmičarima poželio da spreme kvalitetnu i ukusnu riblju čorbu.

Cvjetinović je rekao da su ekipe dobile svu logističku podršku grada Zvornika za nesmetano takmičenje.

Predsjednik Upravnog odbora Ribolovnog udruženja „Bistro“ Zvornik Nikola Cvejić rekao je da je ovo tradicionalno međunarodno takmičenje, koje se već šesti put održava na zvorničkoj gradskoj plaži.

„Cilj nam je da se okupimo, družimo, sklapamo nova prijateljstva, ali na kraju svi volimo da osvojimo najbolji rezultat u spremanju riblje čorbe, pa zato svaka ekipa ima neki tajni recept pomoću kojeg dolazi do najkvalitetnije čorbe“, rekao je Cvejić.

On je dodao da se bez podrške grada Zvornika ovo takmičenje ne bi moglo održati.

Organizator takmičenja je Udruženje sportskih robolovaca „Bistro“ Zvornik, a pokrovitelj grad Zvornik.

U okviru „Zvorničkog ljeta“, sinoć je na gradskoj plaži pop grupa „Ministarke“ iz Beograda održala koncert pred nekoliko hiljada posjetilaca.

Član ove grupe Edita Aradinović prije nastupa rekla je da je ambijent na zvorničkoj gradskoj plaži prelijep.

„Svi ljudi su lijepo raspoloženi, druže se, prave roštilje, imaju šatore, dugo to nisam videla, to se ne dešava čak ni kod nas na Adi Ciganliji. Ovde je nekako porodična atmosfera, svi ste raspoloženi i divni“, rekla je novinarima Aradinovićeva.

Prema programu ove manifestacije, večeras će biti održane pozorišne predstave „Trnova ružica“ i „Lilika“, dok će na gradskoj plaži koncert održati Nikola Rokvić.

Manifestacija „Zvorničko ljeto“ počela je 2. a završava se 8. avgusta.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare