Počelo potpisivanje peticije protiv rada Haškog tribunala i Suda BiH

0

Boračka organizacija opštine Pale danas je počela prikupljanje potpisa građana protiv rada Haškog tribunala i Suda BiH. Predsjednik ove opštinske organizacije Mihajlo Parađina rekao je Srni da je Boračka organizacija Republike Srpske /BORS/, prvenstveno zbog rada Haškog tribunala koji procesuira uglavnom samo Srbe, a neznatan broj Bošnjaka i Hrvata, odlučila da ozbiljno pristupi ovom problemu.


Parađina je naglasio da je BORS prethodnih godina zahtijevao od institucija Republike Srpske da dokazivanje istine o stradanju Srba u proteklom ratu bude nacionalno i državno pitanje broj jedan.

„Stvari su se promijenile zadnjih godina, ali to nije dovoljno i institucije Republike Srpske su morale da obavežu ljude u struci da se pokuša da se hendikep koji se desio u ratu kada je izgubljen medijski rat, koji su dobili muslimani, na određeni način kompenzira ofanzivnim djelovanjem i dokazivanjem istine o stradanju Srba“, rekao je Parađina.

Prema njegovim riječima, istina o stradanju Srba je bitna, jer je ona uslov opstanka budućih generacija na ovim prostorima.

On je naglasio da se očekuje veliki odziv građana i da se prikupi maksimalan broj potpisa, prije svega boračkih kategorija.

Parađina je rekao da će prikupljeni potpisi biti upućeni Generalnoj skupštini UN, koja bi u aprilu trebalo da razmatra rad Haškog tribunala.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare