Počelo čišćenje dna Zvorničkog jezera

0

ZVORNIK – Članovi Ronilačkog kluba „Bosna“ iz Sarajeva počeli su danas čišćenje dna Zvorničkog jezera u priobalnom dijelu naselja Divič.

Inicijativu za čišćenje dna jezera pokrenulo je Udruženja građana „Divič“ uz podršku Gradske uprave Zvornik.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Miloš Tomić pohvalio je akciju mještana Diviča, ističući da će Gradska uprava i dalje podržavati projekte koji doprinose čišćoj životnoj sredini i promovisanju turizma.

„Ova akcija je jako važna zbog predstojeće ljetnje sezone i razvijanja turističkih potencijala ovog mjesta, jer će se kupači osjećati mnogo prijatnije i sigurnije“, rekao je Tomić.

On je dodao da će sav otpad koji ronioci pronađu biti izbačen na obalu jezera, a nakon toga odvezen na deponiju.

Predsjednik Udruženja građana „Divič“ Mukerem Kuršumović kaže da je ovo prva faza čišćenja ovog dijela jezera.

Ističući da je ovo prva akcija ovog tipa od otvaranja Hidrocentrane Mali Zvornik, Kuršumović je rekao da će dvadesetak ronilaca čistiti dno jezera u dužini od nekih 200 metara, koliko vidljivost dozvoli, jer je voda trenutno veoma mutna.

Prema njegovim riječima, u drugoj fazi biće očišćen plutajući otpad u blizini Hidroelektrane, a u nekom budućem periodu biće urađen i kolektor otpadnih voda i riješen odvod kanalizacionih voda kako bi zaštitili ovo jezero.

„Inicijativu čišćenja Zvorničkog jezera u blizini Diviča pokrenuli mještani ovog naselja na čemu smo im zahvalni, kao i roniocima RK `Bosna` i Gradskoj upravi koja je podržala ovaj projekat“, rekao je Kuršumović.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare