Počeli radovi na putu Lukavica – Pale

0

Na magistralnom putu Lukavica – Pale danas je počelo asfaltiranje habajućeg sloja dionice duge 15,7 kilometara, a radovi će koštati 4,7 miliona KM, rekao je Srni rukovodilac građenja Ranko Alempić. On je naveo da bi radovi na putu Pavlovac – Zagoni – Jasik, koje izvodi bijeljinsko preduzeće “Tereks inžinjering“, trebalo da budu završeni u roku od 45 dana.

“Ovaj posao trebalo je da bude završen prošle godine, ali smo morali sačekati aneks ugovora i uslove optimalne za rad“, pojasnio je Alempić.

U vrijeme izvođenja radova saobraćaj na ovoj dionici odvijaće se naizmjenično jednom trakom, bez dužeg zadržavanja automobila.

Put Lukavica – Zagoni – Jasik – Pale otvoren je sredinom prošle godine, a za njegovu izgradnju Vlada Republike Srpske izdvojila je 14 miliona KM, od čega 10 miliona KM iz Razvojnog programa, a četiri miliona KM iz Direkcije za puteve RS.

U izgradnju ovog regionalnog puta ugrađeno je 400 000 metara kubnih iskopa, 100 000 metara kubnih nasipa i oko 40 000 asfalta.

Ove godine očekuje se da bude završena i rekonstrukcija puta od Jasika do Trijangle u dužini od oko četiri kilometra za šta je, prema procjenama, potrebno oko 2,5 miliona KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare