Počeli radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže

0

ZVORNIK – U zvorničkoj mjesnoj zajednici Tršić počeli su radovi čija vrijednost iznosi oko 3,1 milion KM u okviru projekta „Izgradnja i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže grada Zvornik“, koji obuhvata i izgradnju kanalizacione mreže u Tabancima, rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Majevičkoj ulici u Zvorniku i u prigradskom naselju Karakaj.
Gradonačelnik Zvornika Zoran Ivanović rekao je da ovaj projekat predstavlja nastavak velikog projekta rješavanja problema vodosnabdijevanja u svim zvorničkim mjesnim zajednica.

„To je važan projekat koji podrazumijeva i izgradnju kanalizacione mreže u Tabancima i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Majevičkoj ulici u gradu, nakon čega će Gradska uprava završiti kompletnu rekonstrukciju Majevičke ulice i još nekih koje se na nju naslanjaju“, rekao je Stevanović.

On je dodao da će na proljeće odmah biti nastavljeno projektovanje i obezbjeđivanje sredstava za vodosnabdijevanje mjesnih zajednica Oraovac, Glumina, Kitovnice, Križevići, dok će se u naselju Zelinje završiti nekada davno započeto rješavanje pitanja vodosnabdijevanja.

„To će biti pretposlednja faza, a poslednja će biti završetak vodosnabdijevanja Lokanja i Pilice. Nakon toga ćemo moći reći da smo na prostoru koji obuhvata grad Zvornik omogućili svakom domaćinstvu da se priključi na gradski vodovod, ukoliko to želi“, rekao je Stevanović.

Izvođač radova je Konzorcijum koga čine „Eko-euro tim“ iz Krupe na Vrbasu i „Keso promet“ iz Zvornika.

Predstavnik izvođača radova Dragiša Krstić rekao je da su započeli radovi na polaganju glavnog distributivnog cjevovoda do rezervoara, dodavši da su bunari u Kozluku glavno izvorište, te glavni distributivni cjevovod i kućni priključci.

Krstić je rekao da je planirano oko 570 priključaka na glavni vodovod.

„Značaj projekta je od neprocjenjive vrijednosti, jer u Tršiću do sada nije bio riješeno ovo pitanje, a stanovništvo se snabdijevalo uglavnom iz kućnih bunara“, pojasnio je Krstić.

Početku radova prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović.

Zvornik jedan od 30 opština i gradova koji participiraju u projektu Vlade Republike Srpske „Vodovod i kanalizacija Republike Srpske“.

Vrijednost radova je oko 3,1 milion KM, od čega je veći dio sredstava kredit Evropske investicione banke, kao i učešće lokalne zajednice. Rok za završetak radova je 18 mjeseci.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare