Počeli pripremni radovi na izgradnji novog bloka Opšte bolnice Zvornik

0

ZVORNIK – U Zvorniku su počeli pripremni radovi na izgradnji novog bloka i rekonstrukciji postojećeg objekta Opšte bolnice vrijednosti oko 29 miliona KM.

Zamjenik direktora zvorničke Opšte bolnice Nataša Ivanović rekla je novinarima da se pripremni radovi odnose na sondiranje terena i rušenje postojećih starih objekata, koji se nalaze na tom prostoru.

On je dodala da je izgradnja trebalo da počne ranije, ali da su radovi odgađani zbog pandemije virusa korona.

Direktor Opšte bonice Ivan Popović ranije je rekao da je vrijednost projekta oko 29 miliona KM, od čega se 19 miliona KM odnosi na medicinsku i nemedicinsku oprema, dok građevinski radovi iznose oko 10 miliona KM.

On je pojasnio da građevinski radovi obuhvataju izgradnju novog bloka bolnice, rekonstrukciju i adaptaciju postojećeg dijela bolnice, izgradnju parking-galerije, kao i uređenje prostora oko novog i postojećeg bloka bolnice.

Ivanović je rekao da se završetak izgradnje novog bloka bolnice i opremanje očekuje za 20 mjeseci, a adaptacija i rekonstrukcija postojećeg bloka
za 10 mjeseci.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović ocijenio je da će izgradnja novog i adaptacija postojećeg bloka Opšte bolnice riješti mnoge probleme u regiji Birač.

„Radi se i dalje će se raditi i na kadrovskom podizanju bolnice. Očekujem da će ovo biti regionalni zdravstveni centar koji će služiti na dobro svim građanima Zvornika i šire“, rekao je Stevanović.

U Zvorniku je 19. juna potpisan Sporazum o obezbjeđenju dijela finansijskih sredstava i načinu finansiranja projekta „Izgradnja i opremanje novog objekta, rekonstrukcija, adaptacija i opremanje postojećeg objekta Opšte Bolnice“, te Ugovor o izgradnji i opremanju novog objekta, rekonstrukciji, adaptaciji i opremanju postojećeg objekta.

Sporazuim i Ugovor tada su potpisali ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, direktor Opšte bolnice Zvornik Ivan Popović i direktor zvorničke firme „Enikon-gradnje“ Miroslav Lazarević, koja je nosilac konzorcijuma od šest firmi koji će izvoditi radove.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare