Počele uplate na namjenske račune

0

SOKOLAC – Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Sokolac Milovan Bjelica izjavio je da je počela uplata na namjenske račune koje je ova opština otvorila za prikupljanje pomoći za medicinsku opremu i socijalno ugrožena lica u situaciji izazvanoj virusom korona.

„Nakon što je opština Sokolac krajem marta otvorila namjenske račune za prikupljanje pomoći za medicinsku opremu i socijalno ugrožena lica, do sada su sredstva uplatila preduzeća `Novi komerc` 3.000 KM i `Onogošt` 2.000 KM, a pomoć je stigla i od pojedinaca, te u donacijama preduzeća i ustanova“, rekao je Srni Bjelica.

Prema njegovim riječima, pomoć u situaciji koju je prouzrokovao virus korona pružili su i pekara „Maks“ koja svakodnevno izdvaja određenu količinu hljeba za najugroženije kategorije stanovnika i preduzeća „Jan-komerc“ i „Junior“ koja su donirala po 10 prehrambenih i higijenskih paketa.

„Opštini Sokolac je `Elektrodistribucija` Pale donirala 400 zaštitnih maski, preduzeće `Mraz` sa Pala 200 i LJuba Savčić 50 zaštitnih maski, a Veterinarska stanica Sokolac određenu količinu dezinfekcionih sredstava, kao i apoteka `Sveti Nikola`“, naveo je Bjelica.

On je izjavio da su sredstva prikupljena na namjenske račune planirana za nabavku zaštitne opreme medicinskim radnicima, opreme za medicinski tim za koji će biti nabavljeno 55 zaštitnih odijela, 150 vizira, 3.000 hirurških rukavica, te za dezinfekciona sredstva.

Bjelica je naveo da će iz budžeta opštine Sokolac dio sredstava biti preusmjeren na namjenske račune s ciljem zaštite i pomoći građanima ove lokalne zajednice.

On je uvjeren da, zahvaljujući blagovremeno preduzetim preventivnim mjerama, na području Sokoca nema zaraženih virusom korona.

„Ne smijemo da dozvolimo da budemo nespremni u ovoj veoma teškoj situaciji, što su Sokočani vrlo brzo prepoznali i pokazali solidarnost“, rekao je Bjelica i zahvalio sugrađanima na visokom stepenu razumijevanja i poštovanju svih mjera Štaba za vanredne situacije, kao i medicinskim radnicima koji su u stalnoj pripravnosti da pomognu.

On je naglasio da veliki posao obavljaju i pripadnici MUP-a i Komunalne policije, kao i timovi Volonterskog centra koji su svakodnevno na usluzi starijim licima i ostalim građanima kojima je pomoć neophodna.

Opština Sokolac aktivirala je 31. marta namjenske račune za prikupljanje pomoći za nabavku medicinske opreme i pomoć socijalno ugroženim licima u ovoj lokalnoj zajednici i pozvala privrednike, javna preduzeća i ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu u prevazilaženju problema sa kojima se susreću stanovnici u novonastaloj situaciji izazvanoj širenjem virusa korona.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare