Počele pripreme za održavanje sljedećih sportskih igara

0
Arhiv

SOKOLAC – Na sjednici Međuopštinskih omladinskih sportskih igara /MOSI/, koja će sutra biti održana na Sokocu, Stalni komitet 55. MOSI podnijeće izvještaj o održanim MOSI “Priboj 2018”, obaviti primopredaju predsjedavanja Stalnog komiteta, izabrati predsjednika i sekretara za 56. MOSI “Sokolac 2019”.
Nakon sjednice Stalnog komiteta igara biće održana Skupština MOSI “Priboj 2018” na kojoj će delegati razmatrati izvještaj i informaciju predsjednika Organizacionog odbora ovim igrama održanim u Priboju, te obaviti primopredaju predsjedavanja Skupštinom MOSI, izabrati predsjednika i sekretara Skupštine 56. MOSI.

Na ovoj sjednici biće razmatrane prijave i donesena odluka o organizaciji 57. MOSI u 2020. godini.

Delegate Skupštine MOSI sutra će predsjednik Organizacionog odbora 56. MOSI “Sokolac 2019” upoznati o aktivnostima koje se odnose na organizaciju ove sportske manifestacije.

Sjednica Stalnog komiteta MOSI počinje u 12.00 časova, a sjednica Skupštine u 13.00 časova u sali za sjednice Skupštine opštine Sokolac.

Skupština MOSI odlučila je 2017. da Sokolac bude domaćin ove manifestacije u julu 2019. godine.

Opština Sokolac je preuzela organizaciju MOSI na završnoj svečanosti ove sportske manifestacije u julu ove godine u Priboju, kada je održana i promocija domaćina 56. MOSI.

Opština Sokolac na ovoj manifestaciji učestvuje od 1987. godine, a bila je domaćin 48. MOSI 2011. godine, na kojima je učestovalo oko 1.000 sportista iz 25 opština sa tromeđe Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore.

MOSI se održavaju u tridesetak opština na tromeđi Srbije, Crne Gore i BiH od 1954. godine.

Organizovanje najveće manifestacije amaterskog sporta u bivšoj Jugoslaviji, prekinuto je zbog ratnih sukoba 1991. godine, a obnovljeno 2001. godine u Prijepolju odakle su i počele.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments