Počele prijave za „Jahorina ultra trejl“

0

Prijave za trku „Jahorina ultra trejl“, koja će biti održana od 26. do 28. jula na području Jahorine, Romanije i Trebevića, otvorene su danas.
„Jahorina ultra trejl“ je prvo i najveće takmičenje u trejl trčanju u BiH, a ove godine će to biti peto jubilarno izdanje, saopšteno je iz Olimpijskog centra „Jahorina“.

Stazama koje povezuju Jahorinu s Ravnom planinom, Romanijom i Trebevićem učesnici mogu trčati na četiri trke različite dužine – mini, midi, maksi i ultra trejl, a Olimpijski komitet BiH je specijalni partner projekta i ove godine.

Staze povezuju i atrakcije poput ski-staza na Jahorini, uskotračne pruge i Novakove pećine na Romaniji, izvora i kanjona Miljacke, bob staze i grebena na Trebeviću, te Baščaršije.

U saopštenju je dodato da je mini trejl staza duga 17 kilometara, idealna za brze trkače, ali i za početnike u trejl trčanju, a novost je da sada nosi jedan ITRA bod.

Midi trejl, koja startuje na Baščaršiji, od ove godine je duga 38 kilometara, a idealna je za ljubitelje trčanja u prirodi, te njeni finišeri dobijaju dva ITRA boda.

Maksi staza, čija dužina je 69 kilometara, nosi tri ITRA boda, pogodna je za brze ultraše ili one koji će prvi put probati format ultre jer nema mnogo uspona i nije preteška.

Ultra staza koja nosi četiri ITRA bod je za iskusne trejl trkače, a njena dužina iznosi 101 kilometar.

„Ove godine okupljeni u Udruženje `Balkana autdor` radimo na pripremi petog izdanja `Jahorina ultra trejla` i želimo najboljom i najmasovnijom trkom do sada obilježiti naš prvi mali jubilej“, istakla je direktor trke Sanja Kavaz.

Ona je dodala da je prošle godine u trci učestovalo više od 470 učesnika iz 29 zemalja, što pokazuje da su na pravom putu da trku svrstaju među najatraktivnije događaje ove vrste u regionu.

Sve učesnike trke očekuje startni paket u kojem osim tehničke majice, dobijaju vrijedan poklon organizatora, vaučere za „jelen pivo“ i finišerski ručak u cilju, a od domaćina manifestacije Olimpijskog centra „Jahorina“ besplatnu vožnju šestosjedom do vrha Ogorjelice.

Iz Olimpijskog centra dodaju da zainteresovani više informacija o samom događaju, kao i link za prijavu mogu pronaći na zvaničnoj stranici trke
/jahorinatrail.com/.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare