Počela vakcinacija starijih lica

0

VLASENICA – U Domu zdravlja u Vlasenici danas je počela vakcinacija lica starijih od 65 godina, a vakcinu „sputnjik ve“ primilo je 25 stanovnika.

Direktor vlaseničkog Doma zdravlja Gordana Krstić rekla je da su vakcinu najprije primila lica od 75 do 85 godina starosti.

Krstićeva je izjavila novinarima da je prijavljivanje za imunizaciju teklo prema protokolu koji je propisalo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i da je pokazano veliko interesovanje.

„U narednim danima očekujemo novu isporuku i nastavak imunizacije. Vjerujemo da će svi koji su prijavljeni doći na red i da ćemo zajedničkim snagama pobijediti ovaj virus“, naglasila je Krstićeva.

Ona je dodala da je vakcinacija protekla bez problema i da će Vlaseničani koji su danas primili vakcinu biti revakcinisani 20. aprila.

Krstićeva je rekla da je, iako je proces vakcinacije počeo, neophodno poštovati mjere koje je propisao Republički štab, a između ostalih nošenje zaštitnih maski i držanje fizičke distance.

Prvi je danas u vlaseničkom Domu zdravlja vakcinu primio osamdesetpetogodišnji Nikola Petrović koji je nakon vakcinacije izjavio da se osjeća odlično i da vjeruje da će sve biti dobro u narednom periodu.

Spasoje Nikolić, koji je takođe vakcinisan, rekao je da se treba vakcinisati jer samo tako može biti savladan problem koji se javio u cijelom svijetu i ljudi mogu zaštititi sebe i svoju familiju.

„Želim da se zahvalim ljudima koji su se pobrinuli i obezbijedili nam vakcinu da možemo da se vakcinišemo. Nauka se mora uvažavati“, istakao je Nikolić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare