Počela sezona u Nacionalnom parku „Sutjeska“

0

FOČA – Turistička sezona u Nacionalnom parku „Sutjeska“ počela je posjetom prve grupe od 20 gostiju iz Hrvatske.
Turisti su boravili u aranžmanu jedne od vodećih turističkih agencija iz Hrvatske „Grin planet travel“, sa kojom je Nacionalni park „Sutjeska“ nedavno potpisao sporazum o saradnji.

Direktor ove zagrebačke agencije Vlatko Kalapoš rekao je Srni da su gosti oduševljeni ljepotama parka.

„Sutjeska je raj na zemlji. Išli smo na zelengorska jezera, zatim kanjonom Sutjeske, pa kroz prašumu Perućicu, obišli vidikovce, a bili smo i na Trnovačkom jezeru u podnožju Maglića. LJudi ne mogu da dođu sebi da takva ljepota postoji u njihovoj blizini“, rekao je Kalapoš.

On je dodao da će u toku ove sezone biti organizovane brojne posjete za ljubitelje različitih vidova uživanja u prirodi – od planinarenja, šetnje i rekreacije, do branja borovnica i izleta za penzionere.

Ana Marija Švenda iz Našica kaže da je prezadovoljna prirodom, ali i kvalitetom usluge u Nacionalnom parku.

„Ambijent je fantastičan, ovo je predivno. Fascinirala me netaknuta priroda – šume, jezera, sama nadmorska visina. Gdje god sam putovala na području bivše Jugoslavije, ovo područje po meni zalužuje najveće ocjene“, istakla je Švenda.

Vršilac dužnosti direktora Nacionalnog parka „Sutjeska“ Dejan Pavlović kaže da je sezona počela mjesec dana ranije, te da su u prvoj grupi gostiju iz Hrvatske direktori i vlasnici većine hrvatskih turističkih agencija.

„Idućeg vikenda dolazi nam oko 200 djece iz Banjaluke i početak obećava da će ovo biti dobra sezona. Prošle godine imali smo 6.905 noćenja, a za ovu godinu već sada imamo rezervisano više od 3.000 noćenja, bez „Ok festa“, koji je postao jedan od brendova Republike Srpske“, rekao je Pavlović.

On je podsjetio da Nacionalni park raspolaže sa 169 kreveta u hotelu „Mladost“, 18 kreveta u katunima na Magliću, 20 na zelengorskim jezerima i sa dva bungalova u kampu na Tjentištu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare