Počela sanacija stepeništa i uređenje školskog dvorišta

0

MILIĆI – U Milićima je počelo uređenje školskog dvorišta i sanacija stepeništa Osnovne škole /OŠ/ “Aleksa Jakšić”, što je projekat vrijedan oko 20.000 KM.

Načelnik Milića Marko Savić izjavio je Srni da će opština za radove izdvojiti više od 13.000 KM, a sufinansijer projekta Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske 7.000 KM.

On je rekao da će narednih dana biti rekonstruisano stepenište koje služi kao prilaz školi, a bilo je u izuzetno lošem stanju.

“Silazak sa stepeništa na Ulicu Petra Petrovića NJegoša, koja je prometna i nepregledna, neadekvatan je jer su djeca direktno sa stepenica silazila na ulicu. Bezbjednost ćemo poboljšati izradom zaštitne ograde uz pomoć koje će se školarci usmjeravati na kretanje bočnim stranama”, pojasnio je Savić.

Savić je dodao da će stepenište biti obloženo kamenom, dio ulaza proširen i napraviće se bolji prilaz.

On je naveo da će najkasnije do sredine maja biti završeni radovi koji su povjereni firmi “Kiparis” iz Zvornika.

Direktor OŠ “Aleksa Jakšić” u Milićima Jovan Zekić izjavio je Srni da će po završetku radova biti poboljšana bezbjednost učenika.

“Mnogo nam znači to što je opština krenula u investiciju koja omogućava đacima da bezbjednije stignu u školu. Biće poboljšan i izgled stepenica koje su dosta stare i oronule, a dvorište će služiti svojoj namjeni – da se djeca bezbjedno druže”, rekao je Zekić.

OŠ “Aleksa Jakšić” pohađa 461 učenik, a u toku je upis đaka prvaka koji će biti završen do kraja aprila ukoliko dozvoli epidemiološka situacija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments