Počela „Zimska škola hobija“

0

MILIĆI – U Osnovnoj školi /OŠ/ „Aleksa Jakšić“ iz Milića danas je počela „Zimska škola hobija“ u čijem radu će učestvovati 80 učenika.
Cilj petodnevne „Zimske škole hobija“, koju je organizovao UNDP u saradnji sa opštinom Milići i OŠ „Aleksa Jakšić“, jeste da djeca praktičnim radom spoznaju svoje sklonosti i sposobnosti u oblasti tehničkih struka koje će eventualno kasnije odabrati kao profesionalno zanimanje.

Menadžer za projekte u opštini Milići Marko Savić rekao je Srni da su učenici svrstani u četiri tematske radionice – robotika, obrada drveta, obrada žice i primijenjena geometrija, takozvani origami.

„Ovakav način rada sa djecom nije naš patent, već je riječ o praksama koje se odavno primjenjuju u ekonomski razvijenijim zemljama, u kojima je uočen problem manjka tehničkog kadra na tržištima rada“, pojasnio je Savić.

On je dodao da je UNDP organizovao tim trenera koji su obučeni za rad sa djecom, a obezbijeđen je i odgovarajući alat koji je prilagođen osnovcima uzrasta od trećeg do devetog razreda.

Nastavnik informatike Miloš Miholjčić, koji je jedan od trenera u radionici za robotiku, rekao je da će osnovci tokom „Zimske škole hobija“ učiti osnove robotike.

„Sklapanjem određenih modela od više manjih dijelova, po zadatom upustvu, učenici razvijaju logiku i motoriku, pokazujući u izvjesnoj mjeri i svoje sklonosti prema ovakvom radu. Cilj projekta je, generalno, da se djeca zainteresuju za tehniku“, rekao je Miholjčić.

Najavljeno je da će ovakva praktična nastava za osnovce biti organizovana i tokom ljetnog raspusta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare