Počela prijava za pripremni program pred polazak u školu

0

SOKOLAC – U sokolačkom vrtiću počela je prijava za pripremni program pred polazak u školu za djecu koja nisu bila obuhvaćena nijednim programom predškolskog vaspitanja i obrazovanja, rekla je Srni direktor ove ustanove Biljana Kosorić.

Kosorićeva je navela da je prijava počela juče za program pripreme djece rođene 2014/2015. godine koji će trajati od 1. marta do 31. maja 2021. po tri časa dnevno.

„Prema podacima kojima od ranije raspolažemo u 2015. godini na Sokocu je rođeno oko 92 djece, od kojih je tridesetak već obuhvaćeno redovnim radom vrtića, tako da očekujemo da će se za program pripreme pred školu do kraja oktobra prijaviti oko 60 djece“, rekla je Kosorićeva.

Ona je najavila da će u ovoj sokolačkoj Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Nedjelja djeteta, koja se ove godine obilježava od 5. do 11. oktobra pod sloganom „U zdravom tijelu vedar duh“, biti obilježena nizom programskih sadržaja na otvorenom, čija će realizacija zavisiti od vremenskih uslova.

Kosorićeva je navela da će aktivnosti početi u ponedjeljak, 5. oktobra, posjetom načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice ovoj ustanovi u kojoj boravi više od 100 djece.

Ona je istakla da će i ove, kao i svih prethodnih godina, djeca u pratnji vaspitačica, drugog dana manifestacije posjetiti Crkvu Svetog proroka Ilije na Sokocu.

Prema njenim riječima, djeca vrtićke grupe uzrasta od četiri do šest godina pripremiće i „jesenji karneval“, šetnjom ulicama Sokoca, u kome će učestvovati više od 100 djece.

Kosorićeva je dodala da će po uzrasnim grupama za djecu biti organizovano i takmičenje na otvorenom, ispred zgrade vrtića u okviru više programskih sadržaja.

Ona je naglasila da će obilježavanje Nedjelje djeteta biti zaokruženo izletom za djecu u Brezjak, nedaleko od Sokoca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare