Počela podjela sadnog materijala za plasteničku proizvodnju

0
Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO – Predstavnici Agrarnog fonda Istočnog Sarajeva podijelili su danas pakete sadnog materijala za plasteničku proizvodnju poljoprivrednim proizvođačima sa područja opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, s ciljem podrške u vanrednoj situaciji izazvanoj virusom korona i podsticaja razvoja poljoprivrede.

Vršilac dužnosti direktora Agrarnog fonda Ivana Novaković istakla je da je riječ o drugoj fazi javnog poziva, koji je, u saradnji sa Gradskom upravom Istočno Sarajevo, raspisan s ciljem da se individualnim poljoprivrednim proizvođačima, domaćinstvima, djelimično pomogne u prevazilaženju problema izazvanih aktuelnom epidemiološkom situacijom, saopšteno je iz Gradske uprave.

„Podijelili smo pakete rasada paradajza i crvene paprike za plastenike površine do 100 metara kvadratnih za 24 korisnika koji su se javili na javni poziv, kao i za 17 domaćinstava koja posjeduju plastenike do 50 metara kvadratnih. Količine rasada koje su im danas uručene odgovaraju površinama njihovih plastenika, odnosno, mogu da imaju i određen višak sadnog materijala“, pojasnila je Novakovićeva.

Ona je najavila da će narednih dana podjela biti nastavljena u opštinama Pale, Sokolac i Istočni Stari Grad.

U okviru programa pomoći domaćinstvima koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom za vlastite potrebe izdvojeno je 17.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare