Počela podjela paketa sa namirnicama

0

ZVORNIK – U okviru opštinskog projekta „Narodna kuhinja“ u Zvorniku je počela podjela paketa sa osnovnim životnim namirnicama za lica koja su korisnici novčane pomoći na evidenciji Centra za socijalni rad, potvrđeno je Srni u zvorničkom Crvenom krstu.

Podjela je počela juče, a vrši se u prostorijama Opštinske organizacije Crvenog krsta.

Tokom jučerašnjeg dana pakete je preuzelo pet korisnika od ukupno 151, koliko ih ima na evidenciji Centra za socijalni rad.

Vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović rekao je da će za korisnike koji ne budu mogli doći paketi u subotu biti dostavljeni na kućnu adresu.

„Lica iz kategorije korisnika novčane pomoći sa evidencije Centra za socijalni rad imaju pravo na pakete jednom mjesečno, a osim njih jednom u dva mjeseca pravo na pakete imaju i korisnici kolektivnog smještaja, kao i povremeno lica koja se nađu u stanju socijalne potrebe, u zavisnosti od konkretnog slučaja“, napomenuo je Cvijetinović.

On je najavio da će za oko 30 korisnika u kolektivnom smještaju paketi biti podijeljeni do kraja jula.

Veličina paketa zavisi od broja članova porodice, a oni sadrže brašno, ulje, šećer, so, pasulj, krompir, rižu, makarone, džem, začin i deterdžent za suđe.

Sredstva za ove namjene u ovogodišnjem budžetu opštine Zvornik iznose 50.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare