Počela obuka za spasioce na vodi i pod vodom

0

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević danas je potpisao ugovor o početku obuke za pet kandidata za spasioce na vodi i pod vodom koju izvode instruktori Ronilačkog kluba “Buk” u saradnji sa Republičkom upravom Civilne zaštite.

Đurević smatra da će ovim Višegrad postati jedna od opština koja će uvijek imati spremnu ekipu za pomoć takve vrste i dodao da će kandidati nakon završene obuke dobiti sertifikate i licence međunarodnog karaktera.

“S obzirom na to da je naša opština na dvije rijeke – Drini i Rzavu i na dva kanjona, gdje se često dešavaju nesreće, imalo smo potrebu da formiramo jedan obučen tim, spreman da pomogne svima kada je potrebno”, rekao je Đurević.

On je zahvalio svima iz Republičke uprave Civilne zaštite na tome što su prepoznali i podržali ovu obuku.

Vođa tima za spasavanje na vodi i pod vodom Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Borislav Trninić rekao je da će svi oni koji završe ovu obuku moći da rade kao spasioci bilo gdje na otvorenim vodama.

“Odlučili smo da dođemo ovdje u Višegrad sa našom opremom i instruktorima kako bi započeli sa obukom kandidata da bi se formirao jedan uspješan spasilački tim na vodi i pod vodom. Uslovi su odlični i nadamo se da ćemo uspjeti u tome”, kaže Trninić.

Obuka kandidata trajaće do petka, 28. septembra, do 12.00 časova kada će im zvanično biti dodijeljene licence i sertifikati.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments