Počela obavezna deratizacija

0

ZVORNIK – Na području zvorničke opštine počela je obavezna deratizacija kojom su obuhvaćeni kanalizaciona mreža, deponije smeća, obala rijeke Drine na potezu grada, kulturni i sportski objekti, predškolske i školske ustanove, bolnice i vjerske ustanove, kao i zelene i javne površine.


Na osnovu naredbe načelnika opštine, deratizacija je obavezna za sva državna i privatna preduzeća i ustanove, trgovinske, ugostiteljske i zanatske radnje, stambene zgrade i domaćinstva.

Opštinski zdravstveno-sanitarni inspektor Milojko Mijić rekao je da je u prethodnom periodu bio slab odziv individualnih domaćinstava na selu koja je pozvao da provedu deratizaciju.

„Deratizacija nije skupa, ako je to jedan od razloga zašto se građani ne odlučuju na ovaj proces, ali ako se ne provede, šteta može biti velika. To je, prije svega, preventivna medicinska mjera da bi se spriječile određene zarazne bolesti, ali i ekonomska mjera, jer miševi i pacovi nanose štetu velikim količinama hrane i raznim instalacijama“, rekao je Mijić novinarima.

Da bi efekti deratizacije bili bolji Mijić je pozvao i zajednice etažnih vlasnika da očiste podrumske prostorije u zgradama.

„Deratizacija je počela juče i trajaće do 6. maja. Izvođač je zvornička `Sanitacija`. Na terenu su četiri ekipe koje rade od periferije ka gradu“, naveo je Mijić.

On je dodao da se deratizacija na području opštine Zvornik obavlja u kontinuitetu dva puta godišnje, u proljeće i jesen, te napomenuo da su efekti takvog rada vidljivi, jer su miševi i glodari svedeni na podnošljivu mjeru.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare