Počela nastava, u klupama 564 prvačića

0
Osnovna škola "Srbija"

Na području grada Istočno Sarajevo u prvi razred osnovne škole u novoj školskoj godini upisana su 564 učenika, što je za oko 60 prvačića više nego u prošloj godini.

Samostalni stručni saradnik za odnose sa javnošću u Gradskoj upravi Aleksandra Berjan izjavila je Srni da je u Osnovnoj školi /OŠ/ „Pale“ upisano 89 đaka prvog razreda.

„U Osnovnoj školi `Srbija` na Palama upisano je 76 učenika prvog razreda, što je više nego prošle godine. U OŠ `Mokro` upisano je 20 prvačića“, navela je Berjanova.

Ona je dodala da OŠ „Pale“ pohađa ukupno 867 učenika, OŠ „Srbija“ 600, a OŠ „Mokro“ 205 učenika.

Prema njenim riječima, u sokolačkoj osnovnoj školi upisano je 87 prvačića, a ukupan broj učenika koji pohađaju ovu školu je 836.

Berjanova je navela da su u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu upisana 144 učenika prvog razreda, a ova škola broji ukupno 1.130 učenika.

Ona je dodala da je na području opštine Istočna Ilidža u tri osnovne škole upisano 140 učenika prvog razreda.

„U OŠ `Petar Petrović NJegoš` u Istočnoj Ilidži upisana su 72 učenika prvog razreda, a škola ukupno ima 774 učenika. U OŠ `Jovan Dučić` u Kasindolu 36 učenika, a ukupno ih ima 355, dok su u OŠ `Aleksa Šantić` u Vojkovićima upisana 32 prvačića, a škola ukupno ima 296 učenika“, precizirala je Berjanova.

Ona je dodala da je u OŠ „Sveti Sava“ u Trnovu u prvi razred upisano osam učenika, kao i u prošloj školskoj godini, a ovu školu trenutno pohađaju 64 učenika.

Prema njenim riječima, u školama u Istočnom Sarajevu u toku je vakcinacija nastavnog i vannastavnog osoblja, a nastava će se odvijati u skladu sa preporukama Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Nastava u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počela je danas u školskim klupama uz trajanje časova od 45 minuta i bez dijeljenja odjeljenja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare