Počela konferencija “Mladi: ekologija – preduzetništvo – turizam”

0

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović otvorila je na Jahorini konferenciju “Mladi: ekologija – preduzetništvo – turizam”, u čijem radu učestvuje više od 40 predstavnika omladinskih organizacija iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.


Tešanovićeva je izrazila zadovoljstvo što ove godine Ministarstvo na čijem je čelu već drugi put na Jahorini organizuje konferenciju ove vrste i što ovaj put učestvuju i predstavnici Crne Gore.

“Konferencija `Mladi: ekologija – preduzetništvo – turizam` obuhvatiće teme koje su svojstvene mladim ljudima i prilika je da razmijene iskustva. Zapošljavanje je osnovni problem mladih ljudi, ne samo u regionu, već u čitavom svijetu tako da će sigurno najviše biti razgovarano o preduzetništvu”, rekla je Tešanovićeva na sinoćnjem otvaranju konferencije.

Ministar porodice, omladine i sporta Srpske izrazila je nadu da će mladi razmotriti mogućnosti kako najbolje da budu iskorišteni turistički potencijali regiona i kako ih najbolje iskoristiti za stvaranje novih radnih mjesta.

“Očekujem da će mladi iz Srpske, Srbije i Crne Gore uspjeti da razmijene iskustva i sačine akcioni plan kako da mladi pokrenu takav biznis kako bi svi potencijali koje nudi seoski i sportski turizam bili iskorišteni”, rekla je Tešanovićeva.

Državni sekretar omladine i sporta u Vladi Srbije Nenad Borovčanin istakao je da je ovogodišnja konverencija na Jahorini prirodan nastavak saradnje koji je pokrenut prošle godine, izazivši zadovoljstvo činjenicom da su se ovaj put priključili i predstavnici Crne Gore.

“Važno je da mladi počnu da kreiraju buduće politike i da daju rješenja za probleme sa kojima se susreću. Tema ekologija, zapošljavanje i turizam zajednička je svim mladim ljudima, posebno zapošljavanje koje sa sobom nosi i pitanje kako se osamostaliti i zasnovati porodicu”, rekao je Borovčanin.

On je izrazio posebno zadovoljstvo zbog uspješne saradnje o pitanju mladih resornih ministarastava Srbije i Srpske, napomenuvši da je tokom protekle godine svaki mjesec bio realizovan po jedan projekat.

“Nadam se da ćemo i ove godine u partnerstvu omladinskih organizacija sa jedne i druge obale rijeke Drine realizovati veliki broj projekata i na taj način jačati veze među omladinom Srbije i Srpske”, dodao je Borovčanin.

Potpredsjednik Omladinskog savjeta Republike Srpske Radomir Jerkić izrazio je zadovoljstvo što su se na Jahorini okupili predstavnici omladinskih organizacija Srbije, Crne Gore i Srpske i što imaju priliku da razmijene iskustva u okviru teme konferencije ekologija, zapošljavanje i turizam.

On je izrazio nadu da će rezultat ove konferencije biti svojevrstan kalendar omladinskih dešavanja u regionu koje će uključivati festivale, omladinske kampove i druge manifestacije koje su interesantne mladima.

Konferenciju “Mladi: ekologija – preduzetništvo – turizam” na Jahorini organizuje Omladinski savjet Republike Srpske uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments