Počela kampanja prikupljanja ilegalnog naroužanja

0

ZVORNIK – Pripadnici Stanice javne bezbijednosti /SJB/ Zvornik danas su dijelili promotivne letke u okviru kampanje “Biraj život bez oružja”, čiji je cilj da se prikupi ilegalno naoružanje od građana.

Komandir Policijske stanice Vladan Vasilić rekao je novinarima da kampanja ima prvenstveno preventivan karakter, jer žele animirati građane da predaju ilegalno naoružanje, za šta neće snositi nikakvu krivičnu niti prekršajnu odgovornost.

“Zakonom o amnestiji, koji je stupio na snagu 1. septembra, građani su dobrovoljnom predajom ilegalnog oružja oslobođeni svih sankcija”, istakao je Vasilić.

On je pozvao građane da ilegalno naoružanje, ukoliko ga posjeduju, predaju u Policijsku stanicu Zvornik ili da pozovu broj 122, nakon čega će policija pokupiti oružje na terenu.

“Ilegalno oružje je opasnost kako za građane koji ga posjeduju, tako i za članove njihovih porodica, posebno za djecu, kao i za kompletnu lokalnu zajednicu”, napomenuo je Vasilić.

Na području SJB Zvornik za mjesec i po dana provođenja ove kampanje predato je pet pušaka, šest komada minsko-eksplozivnih sredstava, više o 1.500 komada municije i podnesen je jedan zahtjev za legalizaciju oružja.

Kampanju “Biraj život bez oružja” provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske uz podršku UNDP-a, dok su partneri Međunarodni komitet Crvenog krsta, Misija OEBS u BiH, britanska Ambasada u BiH i EUFOR.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments