Počela jesenja deratizacija

1
Ilustracija
Ilustracija

Na području opštine Pale danas je počela preventivna jesenja deratizacija s ciljem sprečavanja pojave i širenja zaraznih bolesti.

Obaveznom deratizacijom, koja će trajati do četvrtka, 30. novembra, obuhvaćene su obale rijeka i vodotoci, zgrada opštine i mjesne kancelarije, javne zelene površine, te vjerske, školske, zdravstvene i ustanove kulture.

Deratizaciju će obaviti „Dezinsekcija“ iz Bijeljine, koja je ovlašćena ustanova za izvođenje i nadzor nad deratizacijom, saopšteno je iz opštine Pale.

Neposredni nadzor nad izvođenjem deratizacije na području opštine Pale obaviće sanitarna inspekcija grada Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Loša vijest:
Taman ovih dana pojavili se miševi kod nas u kući pored Repašnice. Može li mi neko od nadležnih objasniti kako je to moguće ? Jel’ ih skupljaju i prebace preko granice svoje nadležnosti ?
Dobra vijest:
Nisu dolazili,kao ranije, da nam drsko,nametljivo i prijetećim tonom kažu da smo dužni kupiti od njih otrov za miševe, po višestruko višim cijenama.
Poziv:
1. Pozivam sanitarnu inspekciju grada Istočno Sarajevo, da ispravi očigledan propust u svom poslu neposrednog nadzora nad izvođenjem deratizacije.
2. Pozivam službe nadležne za isplatu ovog posla, da ne troše novac poreskih obveznika na neobavljen posao.

Pitam :
Skupštinu grada Istočno Sarajevo
Kada će ukloniti otvorenu kanalizaciju Repašnice, taj stalni izvor zaraze, kome ni svakodnevna deratizacija ne bi bila dovoljna ?
Jer, valjda znate da se u tu Repašnicu, svakodnevno sliva ono što se ispušta iz organizma? Ili, ne znate ?
A, možda je, ipak preče da vi zadovoljite svoje potrebe za rekreacijom i zabavom ?

E, pa i ja ću se zabavljati ovim piskaranjem i to sve češće u susret izborima. Miševi će me svakako podsjećati na vašu brigu o nama.
Nemoj poslije da bude kriv vam svako !